Teknoloji

Samsung Gear IconX yeni nesille Bixby desteği ve daha uzun pil ömrü sunuyor

samsung gear iconxSamsung’un Apple AirPods’a rakip olarak konumlandırdığı Gear IconX kulaklığı, yeni nesille birlikte daha gelişmiş bir ürün kimliğine bürünüyor. Şirketin IFA 2017 kapsamında düzenlediği etkinlikte tanıtılan ikinci nesil Samsung Gear IconX, Bixby desteğine kavuşuyor.

Daha uzun pil ömrü de ikinci nesil Gear IconX’in beraberinde getirdikleri arasında yer alıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, artık tam şarj edilmiş bir Gear IconX ile 5 saat boyunca başka bir cihaz üzerinden müzik dinlenebiliyor. Kulaklığa eklenen toplam 8 GB dahili depolama alanı ise kullanıcılara cihaza şarkı yükleme fırsatı veriyor. Gear IconX’in depolama alanındaki şarkılar dinlendiğinde pil ömrü 6 saate çıkıyor.

Yeni Gear IconX’in tasarımında ergonomiyi kuvvetlendirmek adına çeşitli değişiklikler yapılmış olması dikkat çekiyor. Bu değişiklikler sayesinde kulaklık kulağa daha iyi yerleşiyor. İkinci nesil Gear IconX, kullanıcılar egzersize başladığında koşu rutinlerini de otomatik olarak takip edebiliyor. Kulaklığa yerleştirilen Koşu Koçu ise telefonunu evde unutan kullanıcılara idmanlarında yardımcı oluyor.

Kulak topuzlarından birine dokunulduğunda sanal koç egzersizle ilgili olarak durum güncellemeleri paylaşmaya başlıyor. Yeni Gear IconX hâli hazırda dokuz dil için destek sunuyor. Söz konusu diller arasında Türkçe bulunmuyor. Samsung’un PC uygulaması veya doğrudan Android telefon üzerinden Gear IconX’e müzik yüklenebiliyor.

Galaxy S8, S8+ veya eylülde piyasaya çıkacak Note 8’e sahip olanlar, ikinci nesil Gear IconX’in Bixby desteğinden yararlanabilecek. Kulaklığın topuzlarından birine uzun süre boyunca dokunmak, Samsung’un dijital asistanını aktif hâle getirecek. Böylelikle uzaktan çağrı yönetmek veya telefonda çalan şarkıları kontrol etmek mümkün olacak. Bu destekten yararlanmak için akıllı telefonun Gear IconX’in Bluetooth menzili içinde olması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

İvme ölçer ve kızılötesi sensörleri barındıran yeni Gear IconX’in her iki topuzunda da 4 GB’lık bir depolama alanı bulunuyor. Bir kulaklık topuzu tartıda 8 gram çekiyor. Aynı zamanda şarj ünitesi işlevini gören kutuyla bu ağırlık 54.5 grama çıkıyor. Samsung’dan yapılan açıklamada, kutunun 340 mAh kapasiteli pilinin yeni Gear IconX’i hareket halindeyken şarj etmek için yeterli olduğu belirtildi. Kutu ise USB-C girişi üzerinden yeniden şarj edilebiliyor.

Yeni Samsung Gear IconX üç farklı renk seçeneğiyle geliyor

Yeni Samsung Gear IconX, sonbaharda siyah, gri ve pembe renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak. Kulaklığın fiyat etiketinde yazacak rakam ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER