Teknoloji

Samsung Gear Fit ekranda dikey gösterim de yapacak

Samsung’un geçtiğimiz şubat ayında duyurduğu Gear Fit bilekliği vücut hareketlerini ve egzersiz durumunu ölçen, kavisli Super AMOLED ekranıyla etkileyen bir ürün. Ne var ki, ürünün ekranında sadece yatay gösterim yapılması ergonomik açıdan biraz olsun sıkıntı yaratıyordu.

samsung-galaxy-gear-fit-090414

Güney Kore’deki bir Samsung mağazasında rastlanan Gear Fit’in dikey ekran görünümüne de sahip olduğu görüldü. Anlaşılan o ki, Samsung gelen ilk tepkileri değerlendirmiş ve ürünün yazılımında güncelleme yaparak dikeyde de görüntüleme yapmaya imkan tanımış. Gear Fit 11 Nisandan itibaren uluslararası pazarda piyasada olacak. Satışa sunulan Gear Fit’ler ya daha başlangıçta dikeyde gösterim yapabilecek ya da bu özellik bir yazılım güncellemesiyle ürünü satın almış kullanıcılara anında sunulacak.

Samsung Gear Fit’in Super AMOLED ekranı bu ürünün sadece bir hareket takipçisi olarak değil, başka işler için de kullanılmasına izin veriyor. Eşlenen akıllı telefona gelen mesajları okuma, fotoğrafları görüntüleme ve hatta haritalara bakma gibi işleri Gear Fit ile gerçekleştirmek mümkün.

Bugün İstanbul’da düzenlenecek Samsung Galaxy S5 lansmanında Gear Fit’in Türkiye satışıyla ilgili detayların da netleşmesini bekliyoruz.

İlgili >> SamMobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER