Teknoloji

Samsung Gear Fit 2 Pro telefonsuz Spotify keyfi sunacak

samsung gear fit 2 proSamsung Gear Sport ve Icon X 2018 modellerini IFA 2017’de duyurdu. Ancak bir de geçen hafta resmi duyurusu gerçekleştirilen Samsung Gear Fit 2 Pro modeli var. Bu model de Samsung’un IFA 2017 kapsamında düzenlediği etkinlikte görücüye çıktı. Bu yeni fitness bilekliğinin en önemli özelliklerinden bir tanesi de çevrimdışı Spotify desteğine sahip olması.

Spotify’dan 500 kadar şarkıyı fitness takip cihazında saklamak mümkün oluyor. Ayrıca dahili GPS desteği sayesinde de yanınıza telefonu almadan dışarı koşuya çıkabilir ve bu sırada favori şarkılarınızı da yanınızda telefon olmadan dinleyebilirsiniz.

Çevrimdışı Spotify desteği diğer herhangi bir fitness takip cihazı veya akıllı saatte bulunmuyor. Tabii ki, yeni tanıtılan Gear Sport’u da bunun dışında tutmak gerekiyor. Eğer Spotify listeleri müzik dinleme alışkanlıklarınız içinde önemli bir yer tutuyorsa, Samsung’un yeni fitness bilekliğinin bu özelliği epey hoşunuza gidecektir.

samsung gear fit 2 proGear Fit 2 Pro görünüş açısından Gear Fit 2’ye epey benziyor. 1.5 inç kavisli AMOLED ekran 216 x 432 piksel çözünürlük sunuyor. Bu da Gear Fit 2’deki keskin ekran gibi 310 ppi piksel yoğunluğuna karşı geliyor.

Ayrıca kullanıcıların mavi renkli ya da kırmızı şeritlere sahip siyah renkli seçenekler arasından tercih yapma imkanı bulunuyor. Bileğinizin kalınlığına göre, uzunluğu 125 ile 165 mm. arasında değişen küçük ya da 158 ile 205 mm. arasında değişen büyük kayışı tercih edebilirsiniz.

Fitness takip cihazında 1 GHz’lik çift çekirdekli işlemci ve 512 MB RAM bulunuyor. 4 GB dahili hafıza da mevcut. Bu depolama alanının büyük kısmı Spotify’dan şarkıları kaydetmek için kullanılacaktır.

200 mAh kapasiteli bire pile sahip olan bu cihaz, orijinal Gear Fit 2 modeli gibi tek bir şarjla iki güne kadar çalışma imkanı sunuyor. Tabii ki, dahili GPS’i kullanmanız hâlinde bu süre kısalıyor.

Dahili kalp hızı ölçere sahip olan cihaz Tizen yazılımıyla çalışıyor. Böylelikle orijinal Gear Fit 2 modelinde gördüğümüz özelliklerin hepsini bu saatte de kullanmak mümkün oluyor.

Android 4.3 veya üstü sürümle çalışan herhangi bir Samsung Galaxy telefonu ya da Android 4.4 ve üstü sürümle çalışan diğer Android cihazlarıyla çalışabilen Gear Fit 2 Pro, iOS 9 üstü sürümle çalışan iPhone’larla da kullanılabiliyor.

Gear Fit 2 Pro’nun fiyatı ve piyasaya ne zaman çıkacağı henüz kesinlik kazanmadı. Ancak bu cihazın yıl bitmeden Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER