Manşetler

Video: Samsung Gear Fit 2 ve Gear IconX Kutusundan Çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un giyilebilir fitness cihazları arenasına sürdüğü iki ürün olan Gear Fit 2 ve Gear IconX yaz başında resmiyet kazanmıştı. Bu cihazlar çok fazla vakit kaybetmeden Türkiye piyasasına da giriş yaptı. Test merkezimize ulaşan Samsung Gear Fit 2 ve Gear IconX’in kutu açılışlarını hep birlikte gerçekleştiriyoruz.

Gear Fit 2’de bulunan dahili GPS ve kalp atış monitörü (HRM) bir yandan spor sürecinin doğru ve sağlıklı bir şekilde izlenmesini ve ölçülmesini sağlarken, diğer yandan kullanıcının egzersizleri hakkında anlık geri bildirimler sunuyor. Birbirinden farklı fitness düzeylerinde kullanılmak üzere optimize edilen cihaz, hem uzun bir koşu maratonuna hazırlanan hem de yalnızca kendi semtinde günlük yürüyüşüne çıkan tüm kullanıcılara hitap ediyor.

Ergonomik, şık ve ince tasarıma sahip olan Gear Fit 2, fitness sürecini kolayca takip edebilmek, mesaj bildirimlerini kontrol etmek veya yanıtlamak için yüksek çözünürlüğe sahip kavisli, 1.5 inç Super AMOLED renkli dokunmatik ekrana sahip. Fitness verilerinin S Health ve diğer seçkin fitness uygulamaları arasında kolayca aktarılmasına olanak tanıyan Gear Fit 2, kullanıcıların birbiriyle yarışması için “Step Challenges” özelliği sunuyor. Tek başına müzik çalar olarak kullanılabilmesi sayesinde kullanıcılar, ekstra bir mobil cihaz olmadan da egzersiz için gereken motivasyonu da elde ediyor.

Samsung Gear IconX kablolarla uğraşmadan müzik dinleme keyfi sunuyor ki, bu açıdan spor yapanlar için ideal görünüyor. Kutudan farklı kulak boyları için topuzlar da çıkıyor. Dokunmatik hareketlerle kontrol edilen Gear IconX’te kulaklık üzerinde yer alan buton sayesinde şarkıları çalabilir, duraklatabilir veya gerçekleştirdiğiniz telefon görüşmelerini sonlandırabilirsiniz. Buna ek olarak IconX ile hız, mesafe, kalp atışı gibi veriler kaydediliyor. Bunlar akıllı telefondaki S Health uygulamasıyla senkronize ediliyor. IconX’in 4 GB dahili hafızası bulunuyor ve 1000 şarkı depolayabiliyor.

Samsung Gear Fit 2 ve Gear IconX başka cihazlarla da kullanılabiliyor

Her iki cihaz da Android 4.4 üstü sürümle çalışan ve en az 1.5 GB RAM barındıran akıllı telefonlarla kullanılabiliyor. Böylelikle sadece Samsung Galaxy Android telefonlarına sahip olmayanlar da Gear fitness cihazlarının sunmuş olduğu faydalardan istifade edebiliyor.

Gear Fit 2 ve Gear IconX’in detaylı incelemeleri de çok yakında Teknoblog’da olacak. İyi seyirler!

İLGİLİ HABERLER