Teknoloji

Samsung Gear’ın döner kadranına ekran yerleştirilebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung gearSamsung henüz esnek ve katlanabilir cihazlar konusunda kendisini tam anlamıyla kanıtlamış değil. Ancak bu durum şirketin şimdiden başka iddialı hedeflerin peşinden koşmasını engellemiyor. İnternete sızan yeni bir patent başvurusu, Güney Koreli elektronik devinin akıllı saati için de sıra dışı bir fikir geliştirdiğini gösteriyor. Patent başvurusu yeni Samsung Gear saatlerinde düz ve sıkıcı bir döner kadran yerine ekranlı bir döner kadranın bulunabileceğini ortaya koyuyor. Bu kadran sayesinde kullanıcılar çeşitli bilgilere saatlerinin kenarından da erişebilecek.

Samsung hâli hazırda kavisli ekran teknolojisini televizyonlarda kullanıyor. Ancak televizyonlardaki ekran henüz bu teknoloji için ihtiyaç duyulduğu kadar esneklik sağlanabilmiş değil. Samsung’un patenti için başvurduğu teknolojide ekran bir çember tarafından sarmalanıyor. Ekranın eklenmesi, kadranın mevcut yeteneklerine bazı sınırlamalar getiriyor. Gear S2 ve S3’ün ekranı 360 derece dönebilirken, ekranlı kadranın sadece 90 derece dönebileceği belirtiliyor.

Samsung’un tasarımındaki ekranda bilgiler kayan yazı formatında aktarılıyor. Bu ekranın sürekli açık olması ve ana ekrandan bazı yükleri almasa da muhtemel görünüyor. Patent dosyasındaki görsellerde tarih, saat ve hava durumu gibi bilgilerin kadrana yerleştirilen ekranlarda verildiği görülüyor. Bildirimlerin de bu ekranda gösterileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Samsung Gear kadranlı ekranla daha işlevsel hâle gelebilir mi?

Samsung’un akıllı telefonlarındaki kavisli ekranların işlevselliği henüz istenilen seviyeye gelmiş değil. Dolayısıyla Gear serisinde kullanılması muhtemel yeni ekranın işlevselliği de sorgulanıyor. Güney Koreli şirketin bu teknolojiyi ne zaman kullanacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER