Teknoloji

Samsung Gear A şirketin yuvarlak ekranlı ilk akıllı saati olacak

samsung-gear-a-taslak-080415

2013’ten bu yana akıllı saat pazarında boy gösteren Samsung, yuvarlak ekranlı ilk akıllı saatini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Gelen haberlere göre, şirket Orbis kod adlı saatine Gear A ismini verecek.

SamMobile’ın haberine göre, Orbis kod adlı Samsung Gear A’in 3G bağlantı özelliğine sahip bir versiyonu da hazırlanıyor. Akıllı saatin hem 3G hem de Bluetooth versiyonunda Wi-Fi desteği bulunacak. Kablosuz şarj da Samsung Gear A’in muhtemel özellikleri arasında sayılıyor.

Samsung’un mevcut 3G bağlantılı akıllı saati Gear S, kare tasarımlı bir ekrana sahip. SamMobile’ın haberine göre, Gear A’in model numaraları akıllı saatin uluslararası pazarda satışa sunulacağını gösteriyor.

Samsung Gear A’in işletim sistemine dair ortada henüz somut bir bilgi bulunmasa da, akıllı saatin Android Wear yerine Tizen işletim sistemiyle birlikte gelmesi muhtemel gözüküyor. Samsung Gear S’te de Tizen işletim sisteminin kullanıldığını hatırlatmakta fayda var.

Apple Watch’un nisan ayı içinde piyasaya sürülmesi ve LG’nin 4G bağlantı desteğine sahip Watch Urbane LTE modelinin piyasaya çıkışıyla birlikte akıllı saat pazarında rekabet kızışacak gibi gözüküyor. Samsung da Gear A ile birlikte bu rekabet ortamına girerken elini güçlendireceğe benziyor.

İLGİLİ HABERLER