Teknoloji

Samsung Gear 2 Ön İnceleme

Geçtiğimiz yılın eylül ayında tanıttığı Galaxy Gear ile akıllı saat pazarına adımını atan Samsung, pazar henüz gelişmeden burada ağırlığını hissettirmek istediğini ortaya koymuştu. Samsung akıllı saat pazarında hakimiyet kurma yolundaki ikinci adımını da fazla vakit kaybetmeden geçtiğimiz şubat ayında attı ve Gear 2’yi duyurdu. Android işletim sisteminin yerine Samsung’un kendi içinde gelişimini sürdürdüğü Tizen’in kullanılması nedeniyle Galaxy markasından vazgeçen Samsung, Gear 2’yi hem yenilenmiş bir tasarım hem de yeni özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkardı.

IMG_18759

Gear 2’de 320 x 320 piksel çözünürlüğünde 1.63 inç Super AMOLED ekran bulunuyor. Bu ekran tatmin edici bir netlik ve görüntü kalitesi sunuyor. Gear 2’nin akıllı odaklama özelliğine sahip 2 megapiksel kameraysa kapasitesi ölçüsünde yeterli fotoğraflar çekiyor. Özellikle Gear 2’nin ekranında çekilen bu fotoğraflar oldukça net gözüküyor. Bu kamerayla 720p video da kaydedilebiliyor.

IMG_19004

Bluetooth kulaklıklar sayesinde Gear 2 ile müzik dinlemek de mümkün oluyor. Samsung’un bu doğrultuda özel olarak hazırladığı Bluetooth kulaklıklar da Türkiye’de satışa sunulacak. Ancak lansman alanında bulunmadıkları için bu kulaklıkları deneyimleme fırsatımız olmadı.

IMG_18771

Samsung Gear 2 IrLED sensörü ve WatchON Remote uygulaması sayesinde TV için bir uzaktan kumanda olarak kullanılabiliyor. WatchON uygulamasının televizyonla eşleşmesi ise oldukça kolay anlaşılır bir biçimde aşama aşama ilerliyor. Yerinden kalkıp uzaktan kumandayı almaya üşenen Gear 2 sahipleri bu özellikten sıklıkla faydalanacaktır.

IMG_19092

Samsung Galaxy S5 ve Gear Fit’te bulunan egzersiz özellikleri Gear 2’de de mevcut. Nabız ölçer ve adım ölçer gibi sensörler sayesinde Gear 2 bir egzersiz bilekliği işlevini de yerine getiriyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde uyku ve stress durumlarını da Gear 2 aracılığıyla takip edebiliyor.

IMG_18993

Tizen 2 işletim sistemine sahip olan Gear 2 çok sayıda uygulama barındırıyor. Mevcut uygulamalar arasında özellikle navigasyon ve egzersiz uygulamalarının varlığı göze çarparken, Samsung ilerleyen dönemde bu uygulamaların sayısının artacağı sözünü vermeyi ihmal etmiyor. Gear Fit’teki Bluetooth üzerinden cihaz bulma özelliğine Gear 2’de de rastlıyoruz. Bu özellik sayesinde Gear 2 sahiplerinin akıllı telefonlarını bulması oldukça kolaylaşacaktır. Gear 2’nin bazı özelliklerinin sonradan indirilebilir olduğunun altını çizmekte fayda var.

IMG_19114

Gear 2’nin suya ve toza dayanıklılığı dış mekanlarda yapılacak uzun soluklu testlerde daha iyi ölçülecektir. Göze hoş gelen bir tasarıma sahip olan Gear 2 kömür siyahı, altın kahverengi ve turuncu kayış rengi seçenekleriyle satışa sunulacak. Bu kayışların değiştirilebilir olması da güzel bir ayrıntı olarak dikkat çekiyor.

İLGİLİ HABERLER