EğlenceTeknoloji

Samsung’dan PC oyunlarını akıllı telefona yayınlayan GalaxyLink servisi

Google Stadia, Microsoft xCloud gibi servisler sayesinde bulut tabanlı oyun yayın hizmetleri giderek daha fazla konuşulmaya başlandı. Samsung da bunlara alternatif bir yayın servisini kullanıma sunuyor. Samsung Galaxy telefonlarına özel olan bu hizmet PlayGalaxy Link adını taşıyor.

PlayGalaxy de temelleri üzerine kurulduğu Parsec veya SteamLink uygulaması gibi çalışıyor. Bir istemciyi Windows PC’ye, uygulamayı da akıllı telefona kuruyorsunuz. Daha sonra tek bir tuşa basarak oyunun akıllı telefona yayınını sağlıyorsunuz.

XDA-Developers‘ın belirttiğine göre, bu hizmet geçtiğimiz nisan ayından beri Samsung Galaxy S10, S10e, S10 Plus ve S10 5G için beta olarak sunuluyor. Aralık ayının başlarında da Galaxy Fold, S9, S9+, Note 9 ve Galaxy A90 modellerine de gelecek. Bu uygulamayı Samsung’un kendi uygulama mağazasında bulabilirsiniz.

Eğer iyi bir Wi-Fi yönlendirici cihazına sahipseniz ve 5GHz bandı üzerinden bağlantı kurarsanız, ayrıca ağınızda fazla bir sıkışıklık yoksa, üstüne üstlük bir de yönlendirici cihaza yakın durursanız, Steam Link ve Parsec gibi uygulamalar iyi şekilde çalışıyor. PlayGalaxy’nin de aynı şartlar altında benzer performansı göstermesini bekleyebilirsiniz. Samsung, PlayGalaxy Link’in mobil bağlantı üzerinden de çalışacak şekilde optimize edildiğini belirtiyor.

Oyun kontrolü için bir oyun kumandasına da ihtiyacınız olacaktır. Bu gibi durumlarda Bluetooth üzerinden bir Sony DualShock 4 kumanda bağlama fikri değerlendirilebilir. Ya da Xbox One kumandası da böyle durumlar için iyi iş görecektir. Ayrıca piyasada sayıları giderek artan birçok akıllı telefon uyumlu akıllı telefon kumandası bulunuyor. Onlar da değerlendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER