Teknoloji

Samsung Galaxy Z serisine çift katlanabilir telefon eklenecek iddiası

samsung katlanabilir telefon

Samsung ürün serisine çift katlanabilir telefon eklemeye hazırlanıyor. Söz konusu iddia Nikkei Asia haber yayın organına ait. Yayınlanan haber makalesine göre, telefon iki menteşe kullanarak üç parçaya katlanabiliyor ve en erken bu yılın sonlarında tanıtılması bekleniyor.

Sözü edilen bu çift katlanabilir telefon, Samsung’un katlanabilir telefon serisinin üçüncü ürünü olacak ve Galaxy Z Fold 2 ile Z Flip‘in arasına katılacak. Ayrıca bu iki mevcut modelin de yıl içinde yeni versiyonlarının çıkması bekleniyor.

Rapora göre tasarım hâlâ geliştirme aşamasında bulunuyor. Ancak Nikkei’nin kaynakları, ekranının standart olarak kabul edilen 16:9 veya 18:9 en boy oranına sahip olabileceğini ve bunun da uygulama üreticilerinin Z Fold modelinde bulunan 25:9 ekrana göre uygulama tasarımı yapmasını kolaylaştırdığını söylüyor.

Daha önce de birden fazla kez katlanabilen telefonlar gördük: Xiaomi’nin katlanabilir telefon prototipi iki noktada katlanıyordu, ancak şirketin yaklaşmakta olan katlanabilir modeli için daha Galaxy Fold benzeri bir tasarım benimsediği söyleniyor. Huawei’nin Mate X2 modelinde ise katlanma özelliği Samsung’unkine benzer bir tasarım kullanıyor. Diğerlerinin Samsung’un diğerlerinin tek katlama stilini benimsemesinden sonra, bu şirketin çift katlamalı bir tasarım üzerinde çalışması biraz ironik görünüyor.

Samsung’un, teknoloji konusunda daha uzman seviyede olan kullanıcılarının bu yeni tür form faktörüne geçişini kolaylaştırmak için yeni türde bir katlanabilir telefonu piyasaya sürmesi mümkündür. Samsung, bu yıl yeni bir Galaxy Note modeli çıkarmayı atlayabileceğini söylüyor, ancak bunun nedenini tam olarak netleştiremedi. Neden olarak telefon seçeneklerini düzene sokmaktan ve küresel çip kıtlığından söz ediliyor, ancak bu, Note kullanıcılarının katlanabilir telefonlara geçiş yapmaya hazır olup olmadığını görmek için bir test de olabilir. Samsung, müşterilere aralarından seçim yapabilecekleri üç katlanabilir seçenek sunarak, insanların kendileri için uygun olanı bulmasını mümkün olduğunca sağlamaya çalışıyor olabilir.

Birden fazla kez katlanabilir telefonun çıkarılması, Samsung’un tüm sektörü etkileyen yonga kıtlığını nasıl aşacağını çözmesine bağlı olacaktır. Katlanan telefonları yapmak standart akıllı telefonları yapmaktan daha zordur ve Samsung ihtiyaç duyduğu çipleri alamazsa, şirket buna yönelik planlarını geri çekebilir. Yine de, Samsung’un bu yeni tür form faktörünü hâlâ gelecek olarak gördüğünü gösterdiği için, şirketin üçüncü bir katlanabilir türü üzerinde çalıştığını duymak heyecan verici sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER