Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 6’nın uygun fiyatlı bir versiyonunu çıkarabilir

samsung galaxy z fold 6

Samsung Galaxy Z Fold 6, çok büyük ihtimalle önümüzdeki yaz aylarında resmiyet kazanacak. Ancak katlanabilir telefonla ilgili haberler şimdiden etrafta dolaşıyor. Bunların en yenisi, Samsung’un Z Fold 6’nın daha uygun fiyatlı bir versiyonunu hazırlayacağı yönünde. Güney Koreli şirketin ilk defa daha düşük maliyetli ve uygun fiyatlı bir katlanabilir telefon hazırlamayı planladığı belirtiliyor.

Samsung’un Flip yerine Fold serisi için böyle bir karar almasının nedeni ise oldukça anlaşılır. Flip serisi katlanabilir telefonlar hâli hazırda Fold serisine kıyasla daha fazla satıyor. Daha uygun fiyatlı bir Fold telefonu sayesinde bu serinin de satışları yukarı çıkabilir.

Bu hamle sayesinde Samsung’un özellikle Çin’de katlanabilir telefon pazarında ivme kazanabileceği belirtiliyor. Hâlihazırda Çin’de katlanabilir telefon satışlarını yerli markalar domine ediyor. Samsung’un Çin’de katlanabilir telefon pazarındaki durumunun çok kötü olmadığını ve pazar payının çift hanelerde olduğunu belirtmekte de fayda var.

Uygun fiyatlı Samsung Galaxy Z Fold 6, küresel katlanabilir telefon pazarını da büyütebilir

Z Fold 6’nın daha uygun fiyatlı olması sayesinde küresel akıllı telefon pazarının genişleyeceğini söylemek de yanlış olmayacaktır. Samsung’un hâlihazırda zirvesinde yer aldığı bu pazarda rakiplerine kıyasla önemli bir avantaja sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Henüz bu konuda netleşmiş bir şey yok. Ayrıca daha uygun fiyatlı bir katlanabilir telefon çıkarmanın Samsung’un kârlılığına negatif etki yapabileceğini göz önünde bulundurmakta fayda var. Dolayısıyla Galaxy Z Fold 6 için uygun fiyatlı bir versiyon ihtimaliyle ilgili olarak önümüzdeki dönemde farklı haberler duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER