Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 3’ün farklı tasarımı yeni fotoğraflarla görüldü

samsung galaxy z fold 3

Geçtiğimiz ekim ayında Samsung Galaxy Z Fold 3’e ait olduğu öne sürülen bazı taslak fotoğraflar görülmüştü. İkili menteşe tasarımının kullanılması sayesinde bir ekran üç farklı ekran parçasına ayrılabiliyordu. Ayrıca bu taslak çizimde kızaklı bir QWERTY klavye de bulunuyordu. Her iki unsur da Samsung Galaxy Fold ve Galaxy Z Fold 2 modellerine göre ilerleme kabul edilebilir. Şimdiyse Pigtou ve xleaks tarafından paylaşılan bazı yeni Galaxy Z Fold 3 fotoğrafları ortaya çıktı.

Samsung Galaxy Z Fold 3’ün ikili katlanabilir yapısı bir açıdan Galaxy Z Fold 2’ninkine benzer görünüyor. Ortada büyük bir ekran varken solda ve sağda daha küçük ekran parçaları var. Sağdaki ekran çift taraflı. En büyük fark ise yarıya katlanması yerine her iki taraftan katlanması. Ortada tek bir menteşenin bulunması yerine bu cihazda her iki kenarda da menteşeler bulunuyor. Bu sayede cihaz katlandığı durumda bile tablet modunda kalabiliyor. Daha küçük bir ekran ve dört kamera lensi ise size bakacak şekilde kullanılabiliyor. Menteşeleri tamamen açtığınızda ise daha büyük boyutlu, tabletinkine eşdeğer seviyede bir ekran elde ediyorsunuz.

Samsung Galaxy Z Fold 3’ün üçlü katlanabilir sisteminin her iki kenarında da menteşeler bulunuyor. Ancak bunlar ters yönlerde katlanıyor. Tasarım sayesinde cihaz kullanımdayken daha büyük boyutlu bir ekran elde etmekle kalmıyorsunuz, aynı zamanda daha büyük boyutlu bir dış ekran da elde ediliyor. Samsung, ilk Fold modelinde 4.6 inç ekran kullandığı için eleştirilmişti. Onu takip eden modelde ise 6.2 inç büyüklüğünde kapak ekrana yer verilmişti. Galaxy Z Fold 3’te ise dış ekranın daha da büyüyeceği belirtiliyor. Bununla birlikte kızaklı klavyenin varlığından da bahsediliyor. Böylelikle kullanıcılar katlanabilir telefonu istedikleri takdirde bir dizüstü bilgisayar gibi de kullanabilecekler.

Pigtou’nun, çift katlı modelin ön kapağına bir delikli selfie kamera ekleyerek Samsung’un patentlerindeki resimlerde bazı değişiklikler yaptığını ve ayrıca bu modeldeki iki katlanabilir ekranın altına hoparlörler eklediğini belirtmeliyiz. Açıkçası, Samsung’un bunları gerçek cihaza eklemesi de mantıklı görünüyor.

Samsung’un, katlanabilir telefonlarının daha uygun fiyatlı versiyonlarıyla gelecek yıl katlanabilir telefonları daha fazla kullanıcıya ulaştırmaya çalışacağı söyleniyor. Buradaki sorun denge noktası bulmaktan kaynaklanıyor. Katlanabilir bir telefonu daha ucuz hale getirmek, Samsung’un ilk etapta böyle bir cihazı mümkün kılan bazı özellikleri ve bileşenleri ortadan kaldırmasını gerektirecektir. Ancak bu, deneyimi ucuzlatmayacak veya telefonu hasara karşı daha duyarlı hale getirmeyecek şekilde yapılmalıdır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER