Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 çıkış tarihi için yeni iddia

samsung galaxy z fold 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Galaxy Note serisi cihazlarını genellikle ağustos veya eylül ayında tanıtıyordu. Dolayısıyla şirketin yeni katlanabilir telefonlarının da bu dönemde tanıtılması bekleniyordu. Ancak yeni bir sızıntıya göre, Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 temmuz ayında resmiyet kazanacak. Güney Koreli şirket, Z Fold 2‘yi geçtiğimiz yıl eylül ayında çıkarmıştı.

Samsung’un cihaz çıkış takviminde yaptığı değişikliği düşününce temmuz iddiası kulağa mantıklı geliyor. Şirketin yılın ilk yarısındaki amiral gemisi olan S21 serisi geçtiğimiz ay tanıtılmıştı. Samsung’un amiral gemileri arasında altı ay bırakması doğru bir tercih gibi görünüyor. Bu nedenle yeni katlanabilir telefonlar için en uygun çıkış tarihi olarak temmuz öne çıkıyor.

Yine de, bu iddianın doğruluğu konusunda bir şey söylemek için henüz çok erken. Samsung temmuz ayını hedeflese de, üretimde yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle bu tarihin ileriye atılması da ihtimaller dahilinde yer alıyor. Samsung ikinci nesil katlanabilir telefonlarında bir sıkıntı yaşamasa da, ilk nesilde çıkıştan hemen önce bazı problemlerle karşılaşmıştı.

Galaxy Z Flip 3’te iç ekran büyüklüğünün 6.7 inçe çıkması ve yenileme hızının 120 Hz olması bekleniyor. Kapak ekranının da büyüyeceği söyleniyor. Z Flip 3 için orta sınıf işlemcili daha uygun fiyatlı bir modelin sunulabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Z Fold 3 için de ekran tarafında bazı önemli değişikliklerden bahsediliyor. Şirketin Ultra İnce Cam yerine yine plastik kaplı bir ekran tercih edebileceği belirtiliyor. İç ekran büyüklüğünün 7.55 inç, dış ekran büyüklüğünün ise 6.21 inç olması bekleniyor. Yurt dışında 2000 dolar karşılığında satılabileceği söylenen akıllı telefonda S Pen desteğinin bulunması da en önemli beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER