Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 3 için dikkat çekici iddia

samsung galaxy z fold 3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Z Fold 3 için ortada henüz resmi ve somut bir işaret bile yok. Ancak katlanabilir ekranlı telefona dair bazı söylentiler şimdiden etrafta dolaşıyor. Samsung’un yaptığı yeni bir patent başvurusu, Galaxy Z Fold 3’ün menteşesinde ışıklı bir gösterge olabileceğini gösteriyor.

Güney Koreli üretici, 2019’un mart ayında “Işık Göstergeli Galaxy Z Fold” isimli bir patent başvurusu yaptı. Bu başvuru, 1 Ekim’de Dünya Fikri Mülkiyet Ofisi (WIPO) tarafından onaylandı ve LetsGoDigital sitesinde paylaşıldı. LetsGoDigital, patent dosyasındaki bilgilerden hareketle telefonun üç boyutlu taslaklarını hazırladı.

Patent dosyasında Galaxy Z Fold’un menteşesine bir LED ışık göstergesinin yerleştirildiği ve menteşenin yarı saydam bir kapakla kaplandığı görülüyor. Bu göstergenin kullanıcıları gelen aramalardan, mesajlardan ve bildirimlerden haberdar etmesi bekleniyor. Patent dosyası, bunun yazıların görüldüğü ekstra bir ekrandan ziyade basit bir ışık paneli olacağını gösteriyor.

samsung galaxy z fold 3

Tüm patentler gibi, bu patentin de somut bir üründe kullanılmama ihtimalinin olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak Galaxy Z Fold 2 ile dikkat çekici ve etkileyici bazı değişiklikler yapan Samsung’un üçüncü nesilde neler sunabileceği de merak ediliyor.

Samsung Galaxy Z Fold 3 ile tanışmak için büyük ihtimalle 2021’in ikinci yarısına kadar sabretmek gerekecek. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde akıllı telefona dair yeni dedikodular duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER