Teknoloji

Samsung Galaxy Z Fold 3 için S Pen teknolojisini değiştirebilir

Samsung Galaxy Z Fold 2 3

Samsung’un Galaxy Z Fold 2‘yi S Pen ile birlikte sunacağına dair söylentiler çıksa da, bu iddia gerçeğe dönüşmemişti. Ancak Güney Kore kaynaklı haberlere göre, şirket üçüncü nesil katlanabilir telefonunda kalem desteği sunmak için istekli görünüyor. Samsung Galaxy Z Fold 3 ile birlikte S Pen’i desteklemek için S Pen teknolojisinde değişiklik planlıyor.

Galaxy Note serisinde elektromanyetik rezonans (EMR) teknolojisi kullanılıyor. Pasif kalemlerle çalışan bu teknoloji, aktif elektrostatik çözüm (AES) kullanılan kalemlere kıyasla daha doğru ve daha az gecikmeyle çalışıyor.

Ancak Samsung’un EMR sayısallaştırıcıyı Ultra İnce Cam ile entegre ederken ve esnekleştirirken sorunlar yaşadığı ve bu nedenle Galaxy Z Fold 2’ye S Pen’i yerleştirmekten vazgeçtiği belirtiliyor. UBI Research isimli araştırma şirketine göre, Samsung öncelikle bu sorunları çözmeye çalışacak. Eğer çözüm bulunamazsa AES teknolojisine geçiş yapılacak.

AES teknolojisi Microsoft’un Surface cihazlarında ve Apple’ın iPad’lerinde kullanılıyor. Hareket algılama özelliğine sahip bu teknolojinin ihtiyaç duyduğu sensörlerin Samsung’un AMOLED ekranlarının iç tasarımını daha karmaşık hâle getirebileceği belirtiliyor.

Samsung Galaxy Z Fold 3 ile tanışmak için daha uzun bir zaman var gibi görünüyor. Katlanabilir ekranlı telefonun 2021’in ikinci yarısında resmiyet kazanması bekleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Z Fold 3 ve S Pen desteğiyle ilgili yeni ve farklı haberler duymak da sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER