Teknoloji

Samsung yeni katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Fold 2’yi duyurdu

samsung galaxy z fold 2

Samsung, Galaxy Z Fold 2 adını taşıyan en yeni katlanabilir ekranlı telefonunu Unpacked etkinliğinde duyurdu. Geçtiğimiz yıl çıkan Galaxy Fold’un takipçisi olan akıllı telefonda yeni bir kamera sistemi, daha büyük bir dış ekran ve ekranlardaki deliklere yerleştirilmiş kameralar bulunuyor. Bu değişiklikler sayesinde Galaxy Z Fold 2 selefine kıyasla daha şık ve uyumlu bir görünüm sunuyor.

Galaxy Z Fold 2, Samsung’un amiral gemisi katlanabilir telefonunda yaptığı ilk kapsamlı değişiklikleri barındırıyor. Akıllı telefon, orijinal Galaxy Fold’da görülen eksikliklerin hemen hemen tamamını kapatmayı başarıyor.

Galaxy z Fold 2’de tuhaf ve küçük bir dış ekran yerine telefonun ön tarafının tamamını kaplayan 6.2 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Böylelikle telefonu tamamen açmadan kullanmak biraz daha pratik hâle geliyor.

Ana ekranın büyüklüğü de 7.6 inçe çıkıyor. Esnek iç ekran panelinde sağ üst köşede bulunan hantal çentiğin de yerini küçük bir kamera deliği alıyor. Bu OLED panelin yenileme hızının da 120Hz’e yükseldiğini belirtmekte fayda var. Katlanabilir ekranlı akıllı telefonun kalbinde, daha önce internete sızdığı gibi, Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemci bulunuyor.

samsung galaxy z fold 2

Samsung, Galaxy Z Fold 2’de plastik ekrandan ultra ince camla korunan ekrana geçiş yapıyor. Şirket bu ekranı Galaxy Z Flip modelinde de tercih etmişti. Samsung, ultra ince camın plastiğe göre daha dayanıklı olduğuna dikkat çekiyor. Galaxy Z Flip’teki, “Flex Mod” isimli format da Galaxy Z Fold 2’de kullanılabilecek. Bu sayede katlanabilir telefonu ekran yarı açıkken veya telefon masanın üstünde bilgisayar gibi dururken kullanmak mümkün olacak.

Samsung Galaxy Z Fold 2, mistik siyah ve mistik bronz olarak adlandırılan iki renk seçeneğiyle kullanıcılarının karşısına çıkacak. Katlanabilir ekranlı akıllı telefonun fiyatı ve çıkış tarihi konusunda henüz bilgi verilmiş değil. Samsung yeni katlanabilir telefonuna dair detayları 1 Eylül’de düzenleyeceği ayrı bir etkinlikte paylaşacağını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER