Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 6 daha büyük kapak ekranı ve 12 GB RAM’le gelecek

samsung galaxy z flip 6

Samsung geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü Galaxy Z Flip 5‘te kapak ekranını büyütmüş ve 3.4 inçe çıkarmıştı. Şirket Z Flip 4 ve Z Flip 3 modellerini 1.9 inç kapak ekranıyla sunmuştu. Yeni bir sızıntıya göre, Samsung Galaxy Z Flip 6, 3.9 inç büyüklüğünde bir kapak ekranıyla gelecek. Kapak ekranının Gorilla Glass Armor camla korunacağı da sızıntının gösterdikleri arasında yer alıyor.

Katlanabilir ekranın büyüklüğünün ise 6.7 inç olacağı ve gelişmiş bir menteşe mekanizmasının kullanılacağı söyleniyor. İç tasarımın değişeceği ve soğutma sisteminin büyütüleceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye eşlik eden RAM seçeneklerinin ise 12 GB’a kadar uzanacağı belirtiliyor. Samsung şimdiye kadar Flip telefonlarında en çok 8 GB RAM seçeneği sunmuştu.

Galaxy Z Flip 6’da 50 megapiksel ana kameraya 12 megapiksel ultra geniş açılı kameranın eşlik etmesi bekleniyor. Samsung’un telefonda Galaxy AI özelliklerini sunması ve 7 yıl boyunca yazılım ve güvenlik güncellemesi taahhüdü vermesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Z Flip 6, 4000 mAh pille gelecek

Samsung Galaxy Z Flip 6’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4000 mAh kapasiteli pilin vermesi bekleniyor. Mevcut Z Flip 5 ise 3700 mAh pille geliyor. Samsung’un Galaxy Z Flip 6’yı temmuz ayında Galaxy Z Fold 6 ve Galaxy Ring ile birlikte tanıtması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER