Teknoloji

Samsung Galaxy Z Flip 5G resmiyet kazandı

galaxy z flip 5g 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Z Flip 5G, 5 Ağustos’ta Note 20 serisiyle tanıtılması beklenen cihazlar arasında yer alıyordu. Ancak Güney Koreli şirket, katlanabilir ekranlı telefonunun 5G uyumlu versiyonu için daha fazla beklemedi. Galaxy Z Flip 5G, Unpacked etkinliğinden iki hafta önce resmiyet kazandı.

Galaxy Z Flip 5G, görsel bakımdan orijinal Galaxy Z Flip’ten farklı bir şey sunmuyor. Akıllı telefon, Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemcinin varlığı sayesinde 5G desteğine kavuşuyor. Şubat ayında tanıtılan orijinal versiyonda 5G desteği sunmayan Snapdragon 855 Plus işlemci yer alıyor.

Galaxy Z Flip 5G’nin diğer teknik özellikleri de orijinal Galaxy Z Flip ile aynı. Tasarım ve teknik özelliklerin neredeyse tamamında bir fark olmasa da, 5G desteğinin varlığı nedeniyle Galaxy Z Flip 5G orijinal versiyona kıyasla biraz daha yüksek bir fiyat karşılığında satılacak.

Galaxy Z Flip 5G’nin ABD’deki satış fiyatı 1450 dolar olarak belirlendi. Bu orijinal versiyonun satış fiyatından 70 dolar daha yüksek. Galaxy Z Flip Türkiye’de 14 bin 499 TL karşılığında satılıyor.

Dolayısıyla Türkiye’ye gelmesi durumunda telefonun 5G uyumlu versiyonunun 15 bin TL’nin üstünde bir fiyat karşılığında satılması sürpriz olmayacaktır.

galaxy z flip

Samsung Galaxy Z Flip 5G, Mistik Gri ve Mistik Bronz renk seçenekleriyle 7 Ağustos’ta satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER