Teknoloji

Samsung Galaxy kullanıcıları yeni emojilere kavuşuyor

samsung galaxy emoji

Galaxy S7 ve S7 edge’in piyasaya çıkışıyla birlikte tüm Samsung Galaxy telefon kullanıcıları yeni bir emoji setinden faydalanmaya başlayacak. Güney Koreli şirketin ürettiği akıllı telefonlara Galaxy S5’in çıkışından bu yana yeni bir emoji seti gelmemişti.

8 Mart itibarıyla Galaxy telefon kullanıcıları taco, tek boynuzlu at ve voleybol oyuncusu gibi emojileri mesajlarına ekleyebilecek. Ters gülen yüz, “nerd” yüzü, orta parmak ve robot yüzü gibi emojiler de yeni paketin içinde yer alacak. Galaxy S7 modelleri, otomatik olarak bu emojilerle birlikte gelecek. Android 6.0.1 Marshmallow güncellemesini alan Galaxy akıllı telefonlardan da yeni emojilere erişilebilecek.

Galaxy telefonlar için hazırlanan yeni emoji paketinin içeriği, Apple’ın Unicode 8.0 versiyonunun içeriğiyle büyük ölçüde benzerlik gösteriyor. Ancak arada bazı farklar da bulunuyor. Diğer pek çok akıllı telefonda bir Tabiat Ana tasavvuru eşliğinde gösterilen “hava üfleme” emojisi, Galaxy telefonlarda bir bulutla gösteriliyor.

Söz konusu emojiler, Nexus telefonlara geçtiğimiz aralık ayında dağıtılmıştı. Ancak farklı deri renklerini gösteren “çeşitli” emojilere henüz ne Nexus ne de Galaxy telefonlarda erişilebiliyor. Twitter da geçtiğimiz yıl Unicode 8.0’a geçiş yaparak emojilerini çeşitlendirmişti.

Emoji kütüphanelerinin genişletilmesi, akıllı telefon kullanıcılarına özellikle mesajlarını daha renkli hâle getirmek için büyük bir imkan sağlanmış oluyor. Emojilerin çeşitlendirilmesi konusunda ise Samsung ve Google’ın Apple ve Twitter tarafından atılan adımları fazla vakit kaybetmeden izlemesi muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER