Teknoloji

Samsung’dan pili değiştirilebilen, dayanıklı telefon: Galaxy XCover Pro

samsung galaxy xcover pro

Pilleri çıkarılabilen ve değiştirilebilen, kasası oldukça dayanıklı telefonlar artık büyük ölçüde geçmişte kalmış durumda. Ancak böyle bir cihaz arayanların önüne hâlâ, oldukça az da olsa, yeni seçenekler çıkıyor. Samsung Galaxy XCover Pro bu gruba katılan en son telefonlar arasında bulunuyor.

Galaxy XCover Pro, 6.3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Akıllı telefonun ön kamerası, 1080p çözünürlüklü bu ekranın sol üst köşesindeki deliğe yerleştirilmiş. Buna ek olarak, parmak izi tarayıcısı da ekranın içinde yer alıyor. Askeri seviyede dayanıklı bir kasaya sahip olan telefon, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4050 mAh kapasiteli çıkarılabilir pilinden alıyor.

Dayanıklılığı ön planda olan Galaxy XCover Pro’nun ekranının ıslak ellerle ve eldivenle yapılan dokunuşları da algılayabildiğini belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, cihazda kullanıcıların ekranla etkileşimini azaltan, ihtiyaçlar doğrultusunda programlanabilen iki adet fiziksel tuş da bulunuyor.

Samsung Galaxy XCover Pro ne zaman çıkacak?

Galaxy XCover Pro’nun teknik özellikleri ise pek cezbedici değil. Akıllı telefonun kalbinde 2 GHz, sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Ekrandaki kamera deliğinde 25 megapiksellik ön kamera yer alıyor. Telefonun arkasında ise 13 ve 8 megapiksellik iki kamera kullanıcıları karşılıyor.

Galaxy XCover Pro, 31 Ocak itibarıyla Finlandiya’da satışa sunulacak. Telefonun fiyat etiketinde 499 avro yazacak. Galaxy XCover Pro’nun Finlandiya dışında piyasaya çıkıp çıkmayacağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER