Teknoloji

Samsung Galaxy Xcover 5 için bir sızıntı daha

samsung galaxy xcover 5

Samsung Galaxy Xcover 5 ile ilgili ilk işaretler kısa bir süre önce görülmüştü. Farklı kurumlardan onay alan dayanıklı akıllı telefona dair sızıntılara yenileri eklenmeye devam ediyor.

Galaxy Xcover 5’in bu ay bitmeden resmiyet kazanması bekleniyor. Akıllı telefonun Avrupa’da 289 veya 299 avro karşılığında satılacağı söyleniyor. İnternete sızan yeni fotoğraflar, telefonun tasarımını gözler önüne seriyor. Bu fotoğraflarda telefon Grafit Siyah renk seçeneğiyle görülüyor. Bunun telefonun tek renk seçeneği olacağını belirtmekte fayda var.

Galaxy Xcover 5’in 5.3 inç büyüklüğünde 1480 x 720 piksel çözünürlüklü bir ekranla geleceği belirtiliyor. IP68 suya ve toza dayanıklılık sertifikasına sahip olacağı söylenen telefon, MIL-STD 810G askeri dayanıklılık sertifikası da taşıyacak.

Telefonun kalbinde Samsung’un Exynos 850 işlemcisinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. Depolama alanının microSD kart desteğiyle artırılabileceği söyleniyor. 16 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kamera, 15W şarj desteğine sahip 3000 mAh pil de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Samsung Galaxy Xcover 5 kutusundan Android 11 işletim sistemiyle çıkacak. 147.1 x 71.6 x 9.2 mm. boyutlarındaki telefonun tartıda 172 gram çektiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER