Teknoloji

Samsung Galaxy Xcover 4s ile araziye geri dönüyor

samsung galaxy xcover 4s
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung dayanıklı tasarımlara sahip orta sınıf cihazların bulunduğu Galaxy Xcover serisini uzun süredir ihmal etmişti. Kayda değer teknik özellikleri uygun fiyatlar karşılığında sunan seriye iki yıllık aranın ardından yeni bir cihaz eklendi. Serinin en yeni üyesi Samsung Galaxy Xcover 4s adını taşıyor.

Samsung 2017’den bu yana Galaxy S serisine de dayanıklı model seçenekleri eklemiyor. Dolayısıyla Xcover serisindeki kesintiye de pek şaşırmamak gerekiyor. Ancak Galaxy Xcover 4s’in resmiyet kazanması, Samsung’un dayanıklı cihaz arayanları yeniden düşünmeye başladığını gösteriyor.

Galaxy Xcover 4s’in tasarım bakımından artık “yıllanmış” durumdaki selefine benzemesi ise hayal kırıklığı yaratıyor. Büyük ekran çerçevesi ve ekranın altındaki fiziksel tuş üçlüsü yerlerinde duruyor. 5 inç büyüklüğündeki TFT HD ekran, 1280 x 720 piksel çözünürlüğe ve 16:9 görüntü oranına sahip. 9.7 mm. kalınlığındaki telefon, enerjisini de tıpkı selefi gibi 2800 mAh kapasiteli pilinden alıyor.

İşlemci tarafında ise işler değişiyor. Galaxy Xcover 4’teki dört çekirdekli Exynos 7570’in yerini sekiz çekirdekli Exynos 7885 alıyor. Samsung bu işlemciye daha önce Galaxy A8 (2018) ve A8+ (2018)’de yer vermişti. Akıllı telefon kutusundan Android 9.0 Pie işletim sistemiyle çıkıyor. Exynos 7885’e 3 GB RAM eşlik ediyor.

Samsung Galaxy Xcover 4s, kamera konusunda da selefine üstünlük sağlıyor. Akıllı telefonun arkasında f/1.7 diyafram genişliğine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Suya ve toza dayanıklılık konusunda IP68 sertifikasına sahip telefon, dayanıklı kasasıyla da askeri standartları karşılıyor. Bu da telefonun düşmelere, darbelere ve aşırı sıcaklığa karşı da dayanıklı olduğu anlamına geliyor.

Samsung Galaxy Xcover 4s, önümüzdeki ay İtalya’da satışa sunulacak. Akıllı telefonun fiyat etiketinde 300 avro yazacak. Galaxy Xcover 4s’in Galaxy S10 Active’in müjdecisi olup olmadığı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER