Teknoloji

Samsung Galaxy X’in özellikleri ve çıkış takvimi netleşiyor

samsung galaxy xSamsung Galaxy X olarak anılan katlanabilir telefonu üstündeki çalışmalarına uzun süre önce başlamıştı. Güney Kore medyasında yer alan haberler, telefonun çıkış tarihinin de netleştiğini gösteriyor. Haberlere göre, Galaxy X önümüzdeki yıl Barselona’da gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi’nde gözler önüne çıkacak.

Galaxy X’in Samsung’un katlanabilir OLED ekran teknolojisini barındıran ilk cihaz olması bekleniyor. Güney Koreli şirketin söz konusu teknolojiyi konsept olmaktan çıkarıp üretime başlamaya hazır olduğu belirtiliyor.

Katlanabilir akıllı telefonlar, tüketici elektroniği pazarının en bilim-kurgusal fikirlerinden biri olmayı sürdürüyor. Pek çok şirket katlanabilir akıllı telefonlar üretmeye çalışsa da, ekranı tek parça olan bir katlanabilir akıllı telefon henüz kullanıcıların karşısına çıkabilmiş değil.

Ancak Samsung’un bu hedefe daha gelişmiş bir teknolojiyi kullanarak ulaşması bekleniyor. Samsung Display tarafından geliştirilen esnek ekran teknolojisinin ilk uygulamalarının çapının ne kadar geniş olacağı ise henüz bilinmiyor. İlk etapta Galaxy X’in üretiminin küçük ölçekli olması muhtemel görünüyor.

Galaxy X, uzun süredir Samsung’un içinde “Valley” kod adıyla anılıyor. Ancak The Bell sitesinde yer alan habere göre, şirket bu kod adını “Winner” olarak değiştirdi. Yeni kod isminin cihazın fikirden gerçeğe dönüşümünü sembolize edeceği söyleniyor.

Samsung’un katlanabilir telefonunun tasarımı konusunda da tasarım patentleri üzerinden farklı detaylar dillendiriliyor. Bu patentlerden birinde menteşenin uzun kenara yerleştirileceği belirtilirken, diğerlerinde klasik kapaklı telefonlarda olduğu gibi daha kısa kenarlar işaret ediliyor.

Yeni sızıntılardan birinde Samsung’un Galaxy X’te üç adet farklı OLED ekran kullanılabileceği belirtiliyor. Bu ekranların her birinin 3.5 inç büyüklüğünde olduğu söyleniyor. İki panelin birleşmesiyle kullanıcılara 7 inçlik bir alan sunulacağı ifade edilirken, üçüncü ekranın da telefon katlandığında çeşitli işlevleri gerçekleştirileceği dile getirildi.

Samsung Galaxy X ile ilk etapta pazarın reaksiyonunu ölçecek gibi görünüyor. Bu reaksiyon, Güney Koreli şirketin katlanabilir telefonlara ilişkin uzun vadeli hedeflerini şekillendireceğe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER