Teknoloji

Samsung Galaxy X’e “pazarlama numarası” damgası vurulmasından endişe ediyor

samsung galaxy xSamsung, yeni gözde telefonları Galaxy S9 ve S9+’ı 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) kapsamında Barselona’da düzenlediği etkinlikte gözler önüne çıkardı. Ancak şirketin mobil biriminin CEO’su DJ Koh, bu yoğun gündemde gelecek planlarından bahsetmeyi de ihmal etmedi. Koh’un gelecek planlarına dair konuşmasının merkezinde ise Samsung Galaxy X olarak anılan katlanabilir telefon yer aldı.

Güney Koreli şirketin akıllı telefonu 2019’un kasım ayında piyasaya çıkarabileceği yönündeki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Son versiyona oldukça yakın bir Galaxy X prototipini geçtiğimiz ay gerçekleştiren CES 2018’e getiren Samsung’un bu prototipi sektörün önemli oyuncularına gösterdiği de biliniyor.

Samsung’un öncelikli olarak içe doğru katlanan bir telefon sunması bekleniyor. Ardından ekranı dışa doğru katlanan bir modelin de tanıtılması öngörülüyor. Ekranı dışa doğru katlanan model için daha esnek bir panele ihtiyaç duyuluyor. Samsung’un CES 2018’e getirdiği prototipte 7.3 inç büyüklüğünde bir ekranın bulunduğu belirtiliyor.

CNET’e konuşan Samsung Mobile CEO’su DJ Koh, katlanabilir telefonun kendileri açısından sadece bir “pazarlama hamlesi” olmadığının anlaşılmasını istediklerini belirtti. Koh, Galaxy X ile kullanıcılara en iyi deneyimi sunacaklarına inanılmasını istediğinin altını çizdi. Yeni bir kategoriyi hayata geçireceklerini söyleyen Koh, akıllı telefonla ilgili olarak başka bir ipucu vermedi.

Samsung Galaxy X, piyasadaki tek katlanabilir telefon olmayacak gibi görünüyor. Pek çok şirket, farklı katlanabilir cihaz formatları geliştiriyor. Microsoft da bu şirketler arasında yer alıyor. Şirketin “Andromeda” kod adlı katlanabilir cihazına ait olduğu söylenen çizimler bir süre önce internete sızmıştı.

İLGİLİ HABERLER