Teknoloji

Samsung Galaxy X katlanabilir telefon gelecek yılın başında bekleniyor

samsung katlanabilir telefon

Samsung’un bir süredir üzerinde çalıştığı söylenilen katlanabilir akıllı telefon gelecek yılın başlarında tanıtılabilir. The Wall Street Journal‘ın haberine göre, bu telefonun sahip olacağı 7 inçlik ekran yarıdan katlanabilecek ve bir cüzdan şeklini alabilecek. Cihazın dış kısmında da bir tür ekran bulunacak.

Sahip olacağı iki ekran nedeniyle, şirketin bu telefonda normale göre daha büyük boyutlu bir pile yer vermesi gerekiyor. Geçmişte Galaxy Note 7’nin piliyle ilgili yaşanan olaylar nedeniyle bu durum endişe verici görünebilir. Telefonun maliyetinin yurt dışında 1500 dolardan daha fazla olacağı söyleniyor. Bu nedenle oyuncular gibi, niş bir kitleye hitap edecek.

Samsung için katlanabilir telefon konsepti yeni sayılmaz. Yıllardır Güney Koreli şirketin bu biçimde bir telefon çıkaracağını yazıp duruyoruz. Geçen yılın ekim ayında bir Samsung patentinden görüntüler ortaya çıkmıştı. Bunda katlanabilir telefonun tasarımı görünüyordu. The Wall Street Journal’ın tanımladığı cihaz da buna benzer görünüyor.

samsung katlanabilir telefon

Üstelik şirket de birden fazla kes bu tür bir cihaz üzerinde çalışmakta olduğunu söylemişti. Nisan 2017’de, Samsung Display’in baş mühendisi Kim Tae-woong, şirketin öncelikle çerçevesiz ekranlara odaklandığını, daha sonra katlanabilir ekran fikrine kayacağını söylemişti. Şirket şimdiye kadar, her ne kadara tamamen çerçevesiz olmasa da, minimum çerçeve kalınlığına sahip ekran barındıran birçok telefon tanıttı. Bu nedenle artık mühendislik ekibinin yeni bir şeylere odaklanma zamanı geldi. Samsung, yakın zamanda 2019’da bükülebilir telefon çıkarabileceğini söylemişti. Bu da gazetenin haberiyle örtüşüyor.

Katlanabilir ekranlı telefon konseptine daha önce giriş yapanlar oldu. Örneğin ZTE, geçen yıl ABD’de Axon M adını taşıyan bir telefon çıkardı. Bu telefonda esnek olmayan, telefonun iki yüzüne yerleştirilmiş ve telefon ortasında yer alan menteşe ekseninde açıldığında birleşerek tek bir ekrana dönüşen iki ekran bulunuyor. Böylelikle kullanıcıların videoları daha büyük ekranda izlemeleri veya aynı anda iki uygulamada rahat biçimde çalışmaları amaçlanıyor. Samsung’un telefonu da çoklu görev veya oyun gibi kullanım senaryoları için ideal olacaktır. Tabii ki, sözü edilen tahmini fiyatı, her keseye uygun olmayacağını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER