Teknoloji

Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy X’in izine destek sayfasında rastlandı

samsung ces 2023

Samsung’un katlanabilir bir akıllı telefon üzerinde çalıştığına dair haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Galaxy X olarak anılan telefon hem Bluetooth SIG’den hem de Güney Kore’nin Ulusal Radyo Kurumu’ndan gerekli sertifikaları almıştı. Ancak şirketin internet sitesindeki destek sayfasında görülen SM-G988N0 kod adı, telefonun çıkışının iyiden iyiye yaklaştığını gösteriyor. Destek sayfasının hazırlanması, Samsung Galaxy X için resmi duyurunun yakında gerçekleşebileceğini düşündürüyor.

Bahsi geçen destek sayfasına sadece Samsung’un Korece web sitesi üzerinden erişilebiliyor. Bu da akıllı telefonun ilk olarak deneme amacıyla sadece şirketin ana vatanı Güney Kore’de satışa sunulabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Samsung’un ilk etapta üretim kapasitesini ve ilgiyi ölçmek adına 100 bin cihazlık bir pilot üretim gerçekleştirebileceği söyleniyor.

samsung galaxy x

Galaxy X’in nasıl bir görüntüye sahip olacağı ve nasıl işleyeceği konusunda şimdiden bir şey söylemek pek kolay değil. Ancak Samsung’un konuya ilişkin patentleri sayesinde bu konuda bir tahminde bulunmak mümkün oluyor. Galaxy X’in katlanabilir tasarımına uygun bir arayüze sahip olması öngörülüyor.

Samsung Galaxy X CES 2018’de duyurulabilir

Samsung Galaxy X’in ne zaman tanıtılacağı konusunda da henüz ortada bir bilgi bulunmuyor. Ancak akıllara gelen ilk ihtimal, ocak ayında ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleştirilecek CES 2018 oluyor. Samsung’un telefonun tanıtımı için ayrı bir etkinlik düzenlemesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER