Teknoloji

Samsung’un ipuçları Galaxy X’in 2018’de çıkması ihtimalini artırıyor

Samsung Galaxy X adıyla anılan katlanabilir ekranlı telefonu üzerindeki çalışmalarını bir süredir devam ettiriyor. Şirketin telefonu 2018 sona ermeden piyasaya süreceği iddiası da son zamanlarda biraz daha yüksek sesle konuşuluyor. Söz konusu iddia kulağa biraz iyimser gelse de, Samsung’un son finans raporu bu durumun ihtimal dışı olmadığını gösteren ipuçları barındırıyor.

En azından Galaxy X için üretim çalışmalarının 2018’de başlaması sürpriz olmayacak gibi görünüyor. Samsung’un finans raporunda şirketin ekran biriminin 2018’de katlanabilir ekran gibi yeni formlardaki yeterliliğini kanıtlayacağı belirtiliyor.

Bu ifade, telefonun 2018’de piyasaya çıkışını garanti etmiyor. Ancak 2019 itibarıyla Galaxy X’in raflarda olması ihtimalini önemli ölçüde yukarıya çekiyor.

Samsung’un finans raporu, Galaxy X ile ilgili başka bir ipucu daha barındırıyor. Şirket mobil cihaz pazarında da katlanabilir OLED ekranlar gibi yeni teknolojileri ürünlerine entegre ederek fark yaratmaya devam edeceğini belirtiyor. Bu cümle bir zaman aralığı işaret etmese de, Samsung’un katlanabilir ekranlı telefon konusundaki isteğini somut biçimde gözler önüne seriyor.

Samsung Galaxy X’in dayanıklılık sorunlarını çözmeye çalışıyor

Ancak söz konusu planların Samsung’un işin uygulama kısmında yaşayacağı sorunlar nedeniyle sekteye uğrayabileceğini unutmamak gerekiyor. Şirketin mobil biriminin şefi Koh Dong-jin de katlanabilir telefon çalışmalarında hâlâ bazı dayanıklılık sorunlarıyla uğraştıklarını dile getirdi. Samsung Galaxy X’e dair beklentilerin yüksekliğine de dikkat çekerken, bu beklentileri karşılayacak bir cihazın çıkarılması için çalışıldığının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER