Teknoloji

Samsung Galaxy Wide 3 tanıtıldı: 5.5 inç ekran, 13 megapiksel arka ve ön kamera

samsung galaxy wide 3Samsung akıllı telefon portföyüne yeni bir cihaz daha ekledi. Galaxy Wide 3, şirketin ana vatanı Güney Kore’de gözler önüne çıktı. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Galaxy Wide 2’nin devamı niteliğindeki Samsung Galaxy Wide 3, Güney Kore’de 297 bin Kore wonu (1308 TL) karşılığında satılacak.

Akıllı telefonun satışı, mobil operatör SK Telecom tarafından gerçekleştirilecek. Orijinal Galaxy Wide ve Galaxy Wide 2’nin toplam satış rakamı 1.3 milyonu aşarken, özellikle Galaxy Wide 2 Güney Kore’deki 40 yaş üstü kullanıcılar arasında oldukça popüler olmuştu. Galaxy Wide 2’nin kullanıcılarının yüzde 70’ini 40 yaş üstü kullanıcılar oluşturuyor.

Çift SIM desteğine sahip Galaxy Wide 3 kutusundan Android 8.0 Oreo işletim sistemiyle çıkıyor. Bu işletim sistemine Samsung Experience kullanıcı arayüzü eşlik ediyor. Akıllı telefonda 1280 x 720 piksel çözünürlüğe sahip 5.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor.

Telefonun kalbinde 1.6 GHz sekiz çekirdekli bir işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanının üzerine 400 GB daha eklenebiliyor.

Galaxy Wide 3’ün hem arkasında hem de önünde 13 megapiksel çözünürlüklü kameralar bulunuyor. Arkadaki lens f/1.7 diyafram genişliğine sahip. Öndeki lensin diyafram genişliği ise f/1.9. Samsung yeni telefonunda fotoğraf kalitesini geliştirmek adına yazılımsal anlamda da bazı dokunuşlar yapmayı ihmal etmemiş. Galaxy Wide 3’te yüz tanıma özelliğinin de mevcut olduğunu belirtmekte fayda var.

Akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3300 mAh kapasiteli pili sağlıyor. Bu pil micro USB girişi üzerinden şarj ediliyor. Yerleşik FM radyo da Galaxy Wide 3’ün özellikleri arasında bulunuyor.

Samsung Galaxy Wide 3 için kullanıcılara gümüş ve siyah olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER