Teknoloji

Samsung Galaxy Watch saatlerinin uyku apnesi özelliği için onay aldı

samsung galaxy watch

Samsung, Health Monitor uygulamasındaki uyku apnesi özelliği için ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nden (FDA) kısa süre önce onay aldı. Bu, ABD’de uyumlu bir Galaxy Watch ve Samsung telefon kombinasyonu kullanıldığında uyku apnesi belirtilerinin tespit edilebileceği anlamına geliyor.

Peki bu özellik hangi Galaxy Watch’a gelecek? Samsung’un basın açıklamasında detaylardan bahsedilmediği için bu soruya cevap vermek mümkün olmuyor. Ancak akıllara gelen ilk seçenek, doğal olarak, Galaxy Watch 6 serisi oluyor. Güney Kore’de bu özelliğin hem Galaxy Watch 6 serisinde hem de Galaxy Watch 5 serisinde sunulduğunu belirtmekte fayda var. Şirket bunun için gerekli onayı geçtiğimiz sonbaharda almıştı.

Uyku apnesi özelliği, büyük ihtimalle bu yılın üçüncü çeyreğinde kullanıma sunulacak. Bu özellik iki gecelik bir izleme süresi boyunca orta ila şiddetli engelleyici uyku apnesi belirtilerini tespit etmeyi mümkün kılıyor. Söz konusu özellikten yararlanmak için on günlük bir süre zarfında dört saatten uzun uykuları iki kez takip etmek gerekiyor. 22 yaşın üstünde olmak da özelliğin gereksinimleri arasında sayılıyor.

Samsung Galaxy Watch akıllı saatler sayesinde önemli sağlık sorunlarının önüne geçilebilir

Uyku apnesi sıklıkla teşhis edilmeyen ve tedavi edilmeyen yaygın ve kronik bir uyku durumudur. Uyurken nefes almayı durdurmanıza neden olur ve oksijen kaynağınızın bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle uyku kalitesinin düşmesine ve bunun sonucunda gündüz yorgunluğuna neden olabilir. Tedavi edilmeyen uyku apnesi, hipertansiyon, koroner arter hastalığı, kalp yetmezliği, kardiyak aritmiler ve felç gibi kardiyovasküler hastalık riskini artırabilir.

ABD Ulusal Uyku Vakfı, ABD’deki erkeklerin yaklaşık yüzde 25’inin ve kadınların yüzde 10’unun bu durumu yaşadığını söylüyor. Samsung Galaxy Watch akıllı saatlerin bu yeni özelliği, daha fazla kişinin bu hastalığa sahip olduğunu kolayca anlamasına ve eğer öyleyse, sağlıkla ilgili komplikasyonları azaltmak için tıbbi yardım aramasına olanak tanıyacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER