Manşetler

Samsung Galaxy Watch roze altın rengiyle kendisini gösterdi

samsung galaxy watchPopüler cihaz üreticilerinin henüz duyurulmamış yeni ürünlerine dair sızıntılar, doğal olarak fazlasıyla ilgi çekiyor. Bu sızıntılar doğrudan üreticiden kaynaklandığında ise çekicilikleri daha da artıyor. İkinci gruptaki sızıntılara son örnek Samsung Galaxy Watch için Samsung’dan geldi.

Samsung’un yeni akıllı saatine Galaxy Watch adını vereceği daha önce şirket tarafından yapılan ticari marka başvurusuyla ortaya çıkmıştı. Güney Koreli elektronik devinin ABD Federal İletişim Komisyonu’na yaptığı başvuru ise Galaxy Watch için 38 ve 42 mm. olmak üzere iki farklı boyutta kasa hazırlandığını gözler önüne sermişti.

Samsung Galaxy Watch’un varlığını somut biçimde gözler önüne seren sızıntının kaynağı ise bizzat Samsung oldu. Şirketin internet sitesinde Gear S2 akıllı saat için yapılan bir aramada ilgili ürünler bölümünde Galaxy Watch’un 42 mm. versiyonu roze altın rengiyle boy gösterdi. Ürünün üzerine tıklandığında kullanıcılar boş bir web sayfasına yönlendirilse de, görülenler Galaxy Watch’un varlığını kanıtlamak için yeterli oluyor. Söz konusu görselin hatanın fark edilmesinin ardından Samsung’un internet sitesinden kaldırıldığını belirtmekte fayda var.

Samsung Galaxy Watch’un şirkete ait Tizen OS işletim sistemiyle çalışması bekleniyor. Akıllı saatin Samsung’un 9 Ağustos’ta düzenleyeceği etkinlikte Galaxy Note 9 ile birlikte tanıtılması öngörülüyor. Her iki ürünün de 24 Ağustos itibarıyla satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER