Teknoloji

Samsung Galaxy Watch IFA 2018’de tanıtılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
samsung galaxy watch
Samsung Gear Sport

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan Samsung Gear Sport’un takipçisinin Gear S4 adını taşıması beklense de, kısa süre önce Gear S4 yerine Galaxy Watch adının tercih edildiği ortaya çıkmıştı. Güney Kore merkezli Yonhap haber ajansının haberine göre, Samsung Galaxy Watch, ağustos ayının sonunda Berlin’de düzenlenecek IFA 2018’de gözler önüne çıkacak.

Samsung’un yeni akıllı saatinin Galaxy serisi akıllı telefonlarla daha kuvvetli bir entegrasyona sahip olması bekleniyor. Gear S4 yerine Galaxy Watch isminin tercih edilmesinin temel nedeninin de bu kuvvetli entegrasyon olduğu söyleniyor.

Güney Koreli şirket, kısa süre önce Galaxy Watch ismini Güney Kore Fikri Mülkiyet Dairesi’ne kaydettirmişti. Bu hareket de Samsung’un Gear S4 isminden vazgeçtiğinin bir işareti olarak değerlendirilmişti.

Gear serisi akıllı saatlerinde kendisine ait Tizen işletim sistemini kullanan Samsung’un bu geleneği Galaxy Watch’ta da sürdürmesi bekleniyor. Tizen platformu sayesinde akıllı saatlerinde dönen çerçeve gibi yenilikleri sunabilen şirket, Wear OS’te yer alması mümkün olmayan özellikleri de kullanıcılarla buluşturabilmişti.

Samsung Galaxy Watch konusunda bilinenler şu an için oldukça sınırlı. Yeni akıllı saati konusundaki teknik detayları gizli tutmayı başaran Samsung’un neler sergileyeceğini görmek için ağustos ayının sonuna kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER