Teknoloji

Samsung Galaxy Watch için farklı şarj yöntemleri geliştiriyor

samsung galaxy watch

Şarj konusu akıllı saat kullanıcılarının şikayetçi olduğu konular arasında başı çekiyor. Üreticiler de bu şikayetleri azaltmak için çalışmalar yürütüyor. Bunlardan bazılarını güç tüketimini daha verimli hâle getirmeye yönelikken, bazıları da şarjı daha az zahmetli bir işleme dönüştürmeyi amaçlıyor. Samsung da Galaxy Watch akıllı saatleri için ikinci yaklaşım çerçevesinde yeni şarj yöntemleri geliştiriyor.

Samsung’un 2019’da yaptığı bir patent başvurusu, şirketin marifetli çözümlerinden birini görmeyi sağlıyor. Güneş enerjili bir akıllı saat kayışı geliştiren Samsung, böylelikle saatin veya en azından yedek pillerinin sürekli olarak şarj edilmesini mümkün kılıyor. Kayıştaki piller, saatin ana gücü bittiğinde hemen devreye girecek. Bu pil, güneş enerjisinin yanı sıra floresan ışığıyla bile doldurulabilecek.

LetsGoDigital sitesinin haberine göre, bu teknolojide kuantum noktalı polimer kullanılacak. Şirket kuantum noktalar teknolojisinden QLED TV’lerinde ve bazı yeni dizüstü bilgisayarlarında da faydalanıyor. Bu noktalar yakaladıkları ışığı solar hücrelere aktarıyor ve solar hücreler de bunu elektrik enerjisine çeviriyor. Bu yapılar saatin iki tarafında da mevcut olacak. Böylelikle saatin hangi kola ve ne şekilde tanıtıldığının da bir önemi olmayacak.

Söz konusu teknoloji kulağa bir hayli işlevsel gelse de, Samsung Galaxy Watch 5 serisinde veya daha sonrasında kullanımının garanti olmadığını belirtmek gerekiyor. Yine de, akıllı saatlerin giderek artan yeteneklerine paralel olarak artan pil tüketimiyle mücadele konusuna üreticilerin önem vermesi güzel bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER