Teknoloji

Samsung Galaxy Watch Güney Kore’den telsiz sertifikasını aldı

samsung galaxy watchSamsung’un akıllı saat serisinin isimlendirme stratejisinde değişikliğe gideceği artık bir sır değil. Uzun süredir Gear markasını tercih eden Güney Koreli şirketin yeni akıllı saati için Galaxy Watch ismini tercih etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Samsung Galaxy Watch için bekleyiş devam ederken, telefona dair yeni detaylar da gün yüzüne çıkıyor.

Galaxy Watch daha önce ABD’de Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanmıştı. Şirket şimdi de Güney Kore’den telsiz sertifikası aldı.

Akıllı saatin ABD satılacak versiyonu SM-R815U, Kanada’da satılacak versiyonu ise SM-R815W kod numarasını taşıyor. SM-R805U kod numarası 1.3 inç ekranlı 48 mm. kadranlı modeli temsil ederken, 1.2 inç ekran ve 42.4 mm. kadranlı model için SM-R815 kod numarası kullanılıyor. Galaxy Watch’un büyük versiyonunda küçük versiyonundan daha farklı bir kasa tercih edilecek gibi görünüyor.

Kuzey Amerika’da onay alan her iki Samsung Galaxy Watch versiyonu da aynı LTE şebekelerini kullanacak gibi görünüyor. Bu modellerde Wi-Fi desteğinin bulunacağı da onay belgeleri sayesinde anlaşılıyor. Güney Kore’de ise saatin LTE desteğine sahip olmayan versiyonlarının da satılabileceği söyleniyor.

Samsung Galaxy Watch’un 9 Ağustos’ta Galaxy Note 9 ile birlikte tanıtılması ihtimaller arasında yer alsa da, şirketin saatin tanıtımını ağustos ayının sonundaki IFA 2018 etkinliğine bırakabileceği de belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER