Teknoloji

Samsung Galaxy Watch Active 4 için yeni iddialar

galaxy watch active 2 inceleme 4 samsung

Google geçtiğimiz salı günü ürün ve servisleri ile Android ekosistemiyle ilgili önemli duyurular yapmıştı. İnternet devinin yaptığı duyurulardan birisi de Wear OS platformu için Samsung ile birlikte çalışıldığının açıklanması olmuştu. İki şirket arasındaki iş birliğinin sergileneceği ilk cihazlardan birinin Samsung Galaxy Watch Active 4 olması bekleniyor.

Söz konusu akıllı saat için iki şirketten de bir açıklama gelmiş değil. Ancak ünlü duyumcular Ice Universe ve Roland Quandt, Samsung’un Wear OS işletim sistemli yeni akıllı saatiyle ilgili bazı iddiaları paylaştı.

Ice Universe tarafından yapılan paylaşıma göre, akıllı saatin kalbinde 5 nm bir işlemci bulunacak. Bunun Android tabanlı akıllı saatler için önemli bir değişiklik olduğunu söylemek gerekiyor. Qualcomm’un en güncel akıllı saat işlemcisi Snapdragon Wear 4100 12 nm tasarımına sahip. Galaxy Watch Active 2’nin işlemcisi Exynos 9110 ise 10 nm çip tasarımıyla üretilmişti. Eğer 5 nm işlemci iddiası doğruysa, Galaxy Watch Active 4’ün hem performans hem de pil ömrü bakımından ciddi bir ilerleme sağlayacağı söylenebilir.

Galaxy Watch Active 2’de ekran 2.5D camla korunuyor. Bu cam kenarlara doğru hafif biçimde kavis yapıyor. Galaxy Watch Active 4’ün ise düz 2D camla kaplı bir ekran ve daha küçük bir ekran çerçevesine sahip olacağı söyleniyor. Samsung’un dönen çerçeve özelliğini tercih edip etmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Samsung Galaxy Watch Active 4 ile ilgili bir diğer iddia ise saatin materyalleriyle ilgili. Roland Quandt’a göre, akıllı saat için paslanmaz çelik ve alüminyum olmak üzere iki farklı versiyon sunulacak.

İLGİLİ HABERLER