Bilim

Samsung Galaxy Watch Active 2’de kan basıncı takibi için Güney Kore’den onay

samsung ces 2023
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un Galaxy Watch Active 2 modeli kan basıncı izleme özelliği sunma yolunda önemli bir adım attı. Bu, şirketin 2019 yılında çıkardığı ilk Galaxy Watch Active modelinde sözünü verdiği bir özellikti.

Hafta içinde Samsung’un Sağlık Monitörü uygulaması Güney Kore’nin Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı’ndan onay aldı. Böylelikle ilk kez bir resmi devlet kuruluş uygulama için onay verdi. Ancak hâlâ Samsung’un ölçümünün ne kadar yararlı olduğuna dair soruların ortaya atılmasına neden olan birtakım hususların olduğu belirtiliyor.

Öncelikle uygulama henüz sadece Güney Kore’de onay aldı. Diğer ülkelerde yaşayanların bu özellikten yararlanmak için kendi devlet kuruluşlarının onayını beklemeleri gerekecek. Güney Kore’de bile, Samsung’un söylediğine göre bu uygulama ancak yılın üçüncü çeyreğinde çıkacak. Ayrıca ilk etapta sadece Samsung Galaxy Watch Active 2 modelinde kullanılacak. Gelecekte çıkacak Galaxy Watch cihazlarında da bu özelliğin sunulması hedefleniyor.

Diğer husus ise Samsung’un kan basıncı ölçüm uygulamasının geleneksel ölçüm cihazlarının yerini alacak niteliğe sahip olmaması. VentureBeat’in belirttiğine göre, kullanıcıların uygulamayı en az dört haftada bir standart bir tansiyon aletindeki sonuçları girerek kalibre etmeleri gerekecek. Her bir kalibrasyon işlemi de doğruluk için üç ayrı okuma gerektirecek.

Yani Samsung’un uygulaması, ne zaman çıkarsa çıksın, tansiyon aletinin yerini tamamen alacak bir araç olmaktan daha çok, normal kan basıncı takibini artırmaya yardımcı olacak.

Yine de, resmi uygulamanın henüz tek bir devlet kuruluşundan da olsa, idari onay alması, Samsung için büyük bir adım sayılır. Şirket daha önce Galaxy Watch ve Watch Active 2 cihazlarında kan basıncı ölçümünü bir akademik çalışma için çok sınırlı bir kapsamda isteğe bağlı olarak açmıştı. My BP Lab adı uygulama ABD’nin San Francisco şehrinde bulunan Kaliforniya Üniversitesi ile iş birliği dahilinde kullanılmıştı.

İLGİLİ HABERLER