Teknoloji

Samsung Galaxy Watch Active 2 tansiyon ölçecek

samsung galaxy watch active 2

Samsung Galaxy Watch Active 2 akıllı saatte bulunan sağlık uygulaması yakında önemli bir özellik kazanacak. Kullanıcılar yakında akıllı saatleriyle tansiyonlarını ölçme imkanına kavuşacak. Ancak bu özellikten yararlanabilmek için ilk olarak standart bir tansiyon ölçme aletiyle kalibrasyon yapmak gerekiyor.

Samsung bu işlemin nasıl yapılacağını da bir videoyla anlatıyor. Kullanıcılar saati baskın olmayan kollarına taktıktan sonra baskın kollarına da tansiyon aletini takıyor. Saat üzerinden ölçüm işlemi yapılırken, bir taraftan da standart tansiyon aleti çalışıyor. Tansiyon aletinin ölçtüğü değer, telefona manuel olarak giriliyor ve saate gönderiliyor.

Bu işlem dört defa gerçekleştikten sonra kalibrasyon işlemi tamamlanıyor ve Galaxy Watch Active 2 ile hızlı şekilde tansiyon ölçümü yapmak mümkün oluyor. Samsung, kalibrasyon işleminin her ay bir kez tekrarlanmasını da tavsiye ediyor.

Samsung Health Monitor (Sağlık Monitörü) uygulamasının yeni sürümü için geliştirme süreci hâlâ devam ediyor. Ancak Güney Kore Gıda ve İlaç Güvenliği Bakanlığı’nın yeni sürümü onaylaması, tansiyon ölçme özelliğinin kullanıcılarla buluşmasının yakın olduğunu gösteriyor. Yine de, tansiyon ölçme özelliğinin tüm kullanıcılara ulaşması için 2020’nin üçüncü çeyreği işaret ediliyor.

Samsung Galaxy Watch Active 2 sahipleri ilk kurulumu tamamladıktan sonra saatlerindeki “tansiyonumu ölç” seçeneği üzerinden bu işlemi gerçekleştirebilecek. Kullanıcılar, akıllı telefon uygulaması üzerinden tansiyon değerlerinin uzun süreli kaydını da tutabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER