Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 7 serisinde üç modele yer verecek

samsung galaxy watch 7

Samsung Galaxy Watch 7 serisi akıllı saatler önümüzdeki yaz içinde gözler önüne çıkacak. Yeni bir iddiaya göre, Samsung bu seride üç farklı modele yer verecek. Güney Koreli şirketin yeni akıllı saatlerini yeni katlanabilir telefonları Galaxy Z Fold 6 ve Z Flip 6 ve akıllı yüzüğü Galaxy Ring ile birlikte tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Galaxy Watch 7 serisinde Classic ve Pro versiyonların yanı sıra isimsiz üçüncü bir seçeneğin bulunacağı söyleniyor. Bu modelin kısa bir süre önce gündeme gelen dikdörtgen ekranlı saat olabileceği belirtiliyor.

Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, Samsung adına bir ilk olacak. Güney Koreli şirket ilk kez bir seri içinde üç farklı modele yer vermiş olacak. Son birkaç yıldır Samsung standart versiyonun yanında Classic veya Pro versiyonları piyasaya sürüyor.

Samsung Galaxy Watch 7 serisinde Exynos W940 işlemciye yer verebilir

Yeni akıllı saatlerin Samsung’un Exynos W940 işlemcisiyle gelmesi bekleniyor. Bu işlemcinin güç tüketimi konusunda mevcut Galaxy Watch 6 serisi akıllı saatlerde kullanılan Exynos W930’a yüzde 50 daha verimli olacağı belirtiliyor. Ancak bunun yüzde 50 daha uzun pil ömrü anlamına gelmediğini belirtmekte fayda var.

W940’ın Samsung’un 3 nm süreciyle ürettiği ilk çip olabileceği söyleniyor. Bu da verimlilik konusundaki gelişimin başlıca nedeni olabilir. Eğer bu iddia doğruysa, performansta da yüzde 30 oranında bir artış sağlanacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER