Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 7 Pro daha büyük bir pille gelebilir

samsung galaxy watch 6 classic inceleme galaxy watch 7

Güney Koreli yetkililer, ölçülmüş kapasitesi 578 mAh olan EB-BL705ABY model numaralı bir pili onayladı. Bu pilin bir akıllı saatte kullanılacağını tahmin etmek pek zor değil. Örneğin, Galaxy Watch 5 Pro’nun pilinin ölçülmüş kapasitesi 573 mAh idi. Galaxy Watch 6 Classic ise 425 mAh pille gelmişti. 578 mAh kapasiteli pil de Samsung Galaxy Watch 7 Pro için hazırlanmış gibi görünüyor.

Samsung’un yeni akıllı saat serisinde hem Classic hem de Pro modele yer verebileceğine dair iddialar daha önce ortaya çıkmıştı. Bu saatlerden birinin dikdörtgen ekrana sahip olabileceği de belirtilmişti. Samsung son olarak 10 yıldan uzun süre önce Galaxy Live ile dikdörtgen ekran seçeneği sunmuştu.

Samsung’un Classic modelde yine dönen bir ekran çerçevesine yer vermesi bekleniyor. Bu da dikdörtgen ekran için standart ve Pro modeli aday haline getiriyor. EB-BL705ABY gibi dikdörtgen bir pilin dikdörtgen bir saate daha iyi uyması muhtemel görünüyor. Ancak bu pil, 45.4 mm kasa boyutuna sahip Galaxy Watch 5 Pro’ya da sığdırıldı.

Samsung Galaxy Watch 7 serisi yeni bir işlemciyle gelecek

Samsung’un Galaxy Watch 7 serisinde yeni bir Exynos işlemciye yer vereceği ve bu işlemcinin de yüzde 50 daha verimli çalışacağı belirtiliyor. Bu da kullanıcıların karşısına pil ömrü etkileyici seviyede bir Wear OS saat çıkabileceği anlamına geliyor. Galaxy Watch 7 serisinin Samsung’un yeni akıllı saatleriyle yaz aylarında tanıtılması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER