Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 5 serisinin üyeleri daha büyük pille gelecek

samsung ces 2023

Samsung, Galaxy Watch 4 serisinde 44 mm versiyonda pil kapasitesini bir önceki nesle kıyasla artırmıştı. Ancak 40 mm versiyon için böyle bir durum söz konusu değildi. Safety Korea tarafından verilen bir sertifika, Samsung Galaxy Watch 5 serisinde işlerin değişeceğini gösteriyor.

Sertifikalara göre; Galaxy Watch 4’ün 40 mm versiyonunda 247 mAh olan pil kapasitesi, Galaxy Watch 5’te 276 mAh’e çıkıyor. 44 mm versiyonunda ise pil kapasitesi 36 mAh artışla 361 mAh’ten 397 mAh’e yükseliyor.

Bunların saatin standart modellerine ait olduğunu ve ekran büyüklüklerinin henüz kesinleşmediğini belirtmek gerekiyor. Galaxy Watch 5’in diğer modelleri konusunda henüz net bir bilginin bulunmadığını hatırlatmakta fayda var.

Pil ömründe pil kapasitesi kadar donanımın verimliliği de önem taşıyor. Galaxy Watch 4 serisinde kullanılan Exynos W920 işlemcinin Galaxy Watch 3 serisindeki Exynos 9110 işlemciden daha verimli olduğunu belirtmek gerekiyor. 4 nm çip tasarımına geçiş yapan Samsung’un yeni akıllı saatlerinde daha verimli bir işlemciye yer vermesi muhtemel görünüyor.

samsung galaxy watch 5Galaxy Watch 5 serisinde vücut ısısını ölçme özelliğinin bulunacağına dair haberler de daha önce gündeme gelmişti.

Samsung Galaxy Watch 5 serisinin üyelerinin yılın ikinci yarısında tanıtılması bekleniyor. Tanıtım tarihi yaklaştıkça akıllı saatlerle ilgili sızıntıların artması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER