Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 5 kullanıcılarının ateşini ölçecek

samsung galaxy watch 5 pro

Samsung’un en yeni akıllı saati Galaxy Watch 4’ün gördüğü ilgi, şirketi fazlasıyla memnun etmişti. Yeni sensörler ve özelliklerle gelen Galaxy Watch 4, Google’ın sunduğu özel Wear OS sürümüyle gelişmiş bir deneyim yaşatıyor. Bu ivmeyi korumak isteyen Samsung, Galaxy Watch 5 adıyla anılan yeni akıllı saati için de hazırlıklara başlamış durumda.

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Galaxy Watch 5’te Watch 4’ten daha fazla sensör bulunacak. Bu sensörlerden birinin termometre işlevi göreceği konuşuluyor. Samsung’Un böylelikle hastalıkların erken teşhisine yardımcı olmayı amaçladığı düşünülüyor. Saatte kadınlar için adet döngüsü takip özelliğinin de bulunacağı belirtiliyor.

Çıkan haberlerde akıllı saatle vücut sıcaklığı ölçmenin zor olduğuna dikkat çekiliyor. Ancak Samsung’un bu konudaki sorunları çözdüğü ve son derece doğru ölçüm yapmayı vadettiği belirtiliyor. Şirketin yeni nesil Galaxy Buds kulaklıkta da benzer bir özellik sunacağı iddialar arasında yer alıyor.

İddiaya göre, Samsung Galaxy Watch 5 önümüzdeki ağustos ayında tanıtılacak. Şirket Galaxy Watch 4 modellerini de geçtiğimiz yaz duyurmuştu. Samsung’un bu tarihe kadar termometre özelliğini tamamen hazır hâle getirmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER