Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 4 hem Bixby’yi hem de Google Asistan’ı destekleyecek

samsung galaxy watch 4

Önümüzdeki hafta tanıtılacak olan Samsung Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 Classic, Güney Koreli şirketin uzun bir aradan sonra Google Wear OS platformuyla sunacağı ilk saatler olacak. Bu da saatlerde Tizen platformunda bulunmayan Google servisleri ve uygulamalarının yer alacağı anlamına geliyor.

Söz konusu Google servisleri arasında Google Asistan da bulunuyor. Ürünlerini genellikle toptan şekilde sunan internet devi, Play Store’a erişim isteyen üreticilerden uygulamalarına ön yüklü şekilde yer vermelerini istiyor. Google Asistan da söz konusu grupta yer alıyor.

Samsung, Google’la yaptığı özel anlaşma sayesinde Wear OS’i özelleştirme imkanına sahip. Buna rağmen, Galaxy Watch 4 saatlerinde Google Asistan da yer alacak. Samsung’un kendi dijital asistanı Bixby’nin saatlerdeki varlığı ise daha önce sızıntılar sayesinde görülmüştü.

Tizen saatlerde Bixby alt tuşa uzun süre basarak aktive ediliyor. Wear OS’te ise saatin “Crown” olarak anılan büyük tuşuna uzun süre basarak Asistan çalıştırılıyor. Her iki asistan da sesli şekilde aktif hâle getirilebiliyor. Samsung’un bu seçenekler üzerinde düzenlemeler yapması muhtemel görünüyor.

Samsung Galaxy Watch 4 ve Galaxy Watch 4 hakkında pek çok detay şimdiden biliniyor. Tanıtım öncesin dönemde iki saate dair yeni bilgilerin gün yüzüne çıkması da sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER