Teknoloji

Samsung Galaxy Watch 2 için ilk işaret geldi

samsung galaxy watch 2
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un bu yıl içinde yeni bir Galaxy Watch modelini tanıtacağı konusunda akıllarda pek fazla şüphe yoktu. Ancak bu konuda, az da olsa, ihtiyaç duyulan doğrulama sonunda geldi. Samsung Galaxy Watch 2 için çalışmalar “Renaissance” (Rönesans) kod adıyla sürdürülüyor.

Samsung geçtiğimiz yıl farklı giyilebilir ürün serilerini  Galaxy markası altında toplamıştı. İlk Galaxy Watch, geçtiğimiz yılın ağustos ayında Galaxy Note 9 ile birlikte tanıtılmıştı. Dolayısıyla Galaxy Watch 2’nin de Galaxy Note 10 ile birlikte tanıtıldığını görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Galaxy Note 10 hakkındaki sızıntılar çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntılar sayesinde Note 10’a dair pek çok önemli detay gün yüzüne çıkmış durumda. Galaxy Watch 2 cephesinde ise işler biraz daha farklı bir seyir izliyor. Şimdi bile sadece akıllı saatin kod adının Renaissance olduğu biliniyor. Kod isim olarak “yeniden doğuş” anlamına gelen bu kelimenin seçilmesi, akıllı saatin olası özellikleri konusunda heyecan yaratıyor. Ancak bu ismin Galaxy Note 10’un kod adı olan “Da Vinci” ile uyumlu olması amacıyla tercih edilmiş olması da ihtimal dahilinde görünüyor. Bu isim tercihleri, Samsung’un Galaxy Note 10 ve Galaxy Watch 2’nin ortak çalışabilirliğini artırmayı planladığını düşündürüyor.

Samsung Galaxy Watch 2’nin kod adını gündeme taşıyan SamMobile sitesi, konuya ilişkin bilgiyi şirket içindeki bir kaynaktan aldığını açıkladı. Samsung’un yeni giyilebilir ürünlerinden bazılarının internete sızan model numaraları da eski cihazlarla paralellik gösteriyor.

Samsung Galaxy Watch 2 hakkındaki dedikodu ve sızıntıların ağustos ayı yaklaştıkça artması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER