Bilim

Samsung’dan yeni telefonları için çevre açılımı

samsung galaxy

Samsung Galaxy S serisinin 2022 model üyelerini 9 Şubat’ta gözler önüne çıkaracak. Şirket, tanıtacağı telefonların üretiminde yeni ve daha sürdürülebilir bir malzeme kullandığını açıkladı.

Samsung’dan verilen bilgiye göre, telefonlarda okyanustaki balık ağlarından geri dönüştürülmüş cihazlar kullanıldı. Bu açılımı Galaxy S22 serisiyle başlatacak olan şirket, uzun vadede tüm cihazlarında balık ağlarından geri dönüştürülmüş plastiğe yer verecek.

Samsung pek çok kişinin plastik atık denince şişeleri veya poşetleri düşündüğüne, ancak biyologların mikro plastiklerden ve parçalanmış ağlardan daha çok endişelendiğine dikkat çekti. Parçalanmış balık ağlarının deniz yaşamını tehdit eden tuzaklara dönüştüğünü hatırlatan şirket, pek çok türün tehlikeye girdiğinin altını çizdi.

Samsung’un açıklamasına göre, her yıl 640 bin ton balık ağı parçalanıyor. Bu da tehdidin giderek büyüdüğü anlamına geliyor.

Galaxy telefonlarında geri dönüştürülmüş plastik kullanacağını açıklayan Samsung, böyle bir girişimde bulunan ilk şirket değil. Microsoft da geçtiğimiz yıl okyanusta toplanan plastiklerden üretilen Ocean Plastic Mouse isimli fareyi duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER