Teknoloji

Samsung Galaxy Tab’in 10 inç’lik versiyonu 2011’in ilk yarısı geliyor

Samsung farklı tabletlerden oluşan bir Galaxy Tab serisi oluşturmak istediğine dair planlarını gizlemiyor. Oluşturulması planlanan serinin ikinci halkasıyla ilgili ayrıntılar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Samsung Mobile İrlanda yöneticisi Gary Twohig Siliconrepublic sitesine Galaxy Tab’in ne kadara satılacağını belirtmekten kaçındı ancak şirketinin 2011’in ilk yarısında çıkacak 10 inç’lik yeni bir tabletin varlığını açığa vurmaktan kaçınmadı.

Sözü edilen 10 inç’lik Galaxy Tab’in Android ile çalışacağını tahmin etmek zor değil. Bu arada V8 Javascript motoru da bu tablette bulunacaklar arasında yer alıyor. Google’ın beklenen lansman tarihinde Android 3.0 Gingerbread’i duyurmuş olması bekleniyor. Bu yeni işletim sistemi sürümünün büyük ekranlı tabletleri de destekleyeceğini göz önünde bulundurursak, 10 inç’lik tablet en büyük rakibi iPad karşısında daha meydan okuyucu bir hâle bürünebileceğini tahmin edebiliriz.

Şirketin sözcülerinin IFA’da yaptıkları açıklamaya göre Galaxy Tab’in daha küçük ekranlı versiyonları da 2011 yılı içinde çıkacak. Küçük ekranlı tabletlerin Galaxy S serisi Android’li akıllı telefon ile 7 inç’lik ilk Galaxy Tab modeli arasına konumlanacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Samsung tabletleri medya tüketimi ya da üretimi gibi farklı amaçlar için özelleştirerek farklılık ve çeşitlilik de yaratmayı amaçlıyor. Örneğin, içerik üretimine odaklanmış bir tablet yüksek çözünürlüklü bir kamera ve video / fotoğraf düzenleme yeteneklerine sahip olabilir.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER