Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S8 parçalarına ayrıldı, teknik tasarımı görüldü

samsung galaxy tab s8 galaxy tab s9

Samsung Galaxy Tab S8 serisi tabletlerini kısa süre önce tanıtmıştı. Tab S8 bu serinin en küçük üyesi olma özelliğini taşıyor. Peki eğer bir şeyler bozulursa bu tableti tamir etmek ne kadar kolay? Bu soruya PBKreviews YouTube kanalı cevap veriyor.

Videodaki tabletin sadece Wi-Fi desteğine sahip model olduğunu belirtmek gerekiyor. Bu tablette de 5G destekli versiyondakiyle aynı kart yuvası mevcut. Ancak bu kullanıcıların tablette 5G desteğini kendi çabalarıyla aktive edebileceği anlamına gelmiyor.

Samsung’un tabletin parçalarını tutturmak için standart Philips vidaları kullandığı görülüyor. Pek çok yerde yapışkan madde kullanılsa da, fazlaya kaçılmaması dikkat çekiyor. Yapışkanı ayırmak için biraz sıcaklık uygulamak ve izopropil alkol kullanmak yetiyor.

Soğutma sisteminin bir hayli basit olması PBKreviews’in incelemesinde göze çarpan noktalardan biri oluyor. Snapdragon 8 Gen 1 işlemci ve RAM’in üstünde termal macun bulunuyor. Ardından birkaç katlı bakır bant ve grafit filmden oluşan bir katman mevcut. Bu katman ekranın arkasına da yerleştirilmiş. Tabletlerin büyük ekranlarının pasif soğutma için ciddi bir alan sağladığını belirtmekte de fayda var.

Samsung Galaxy Tab S8, tamir edilebilirlik konusunda PBK’dan 10 üzerinden 5.5 puan alıyor. PBK, özellikle pilin daha kolay çıkarılmasını sağlayacak tercihlerde bulunulabileceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER