Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S7 serisini tüm detaylarıyla gösteren sızıntı

Samsung Galaxy Tab S7 serisini tüm detaylarıyla gösteren sızıntı

Samsung’un henüz duyurusu gerçekleştirilmemiş Galaxy Tab S7 ve Tab S7 Plus tabletlerle ilgili detaylar internete düştü. Sızan bilgiler sayesinde şirketin yakında çıkan tabletlerinde hangi özelliklerin bulunacağını açık şekilde görme imkanını elde ediyoruz.

WinFuture‘un haberine göre, Tab S7 ve Tab S7 Plus arasındaki en büyük fark ekranlarda olacak. Galaxy Tab S7 Plus modelinde 12.4 inç, 2800 x 1752 piksel ekran ve ekran içi parmak izi sensörü bulunacak. Öte yandan S7 ise 11 inç, 2560 x 1600 piksel LCD ekran barındıracak. Bu tablette kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu bulunacak. Her iki ekran da 120Hz yenileme hızı değerine sahip olacak.

Bunun dışında her iki tabletin teknik özellikleri birbirine çok benziyor. WinFuture her iki tabletin de Qualcomm’un amiral gemisi Snapdragon 865 Plus işlemcisini taşıyacağını söylüyor. Arka kameralar arasında 13 megapiksel ana kamera ve 5 megapiksel ultra geniş açılı kamera bulunacak. Önde ise 8 megapiksel selfie kamerası bulunacak. 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanından başlayan seçenekler bulunacak. 5G uyumlu modellerin de yolda olduğu belirtiliyor.

Samsung Galaxy Tab S7 serisini tüm detaylarıyla gösteren sızıntı

Aynı zamanda “Kablosuz DeX” özelliğine verilen destekten de bahsediliyor. Bundan anlaşılan, Samsung’un masaüstü benzeri arayüzünü harici bir bilgisayara ya da monitöre bir kabloya ihtiyaç duymadan bağlamak oluyor. Bu tarz bir özelliğin geleceği 2018 yılından beri dillendiriliyordu ve en sonunda Galaxy Tab S7 ile gerçeğe dönüşecek gibi görünüyor.

Her ne kadar çoğu teknik özelliği ortak olsa da, Tab S7 ve Tab S7 Plus arasındaki bir fark da pil kapasitesi tarafında olacak. Plus modeli 10900 mAh ile daha büyük bir pil barındıracak. Tab S7 ise 7040 mAh pile sahip oalcak. Her ikisi de 45W’ye kadar hızlı şarj desteği sunacak. Ne var ki, WinFuture kutudan sadece 15W şarj adaptörünün çıkacağının belirtiyor.

Bu, Samsung’un yakında çıkacak tabletini ilk görüşümüz sayılmaz. Bu ayın başlarında Evan Blass bir dizi Galaxy Tab S7 resmi basın fotoğrafı paylaşmıştı. Fotoğrafların arasında S Pen kapasitif ekran kalemi ve klavyeli kılıfa ait fotoğraflar da vardı. Ancak en son sızıntı, Samsung’un duyurusuna çok fazla bir detay bırakmıyor. Yeni tabletler 5 Ağustos’ta Galaxy Note 20 serisinin yanında duyurulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER