Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S7 Lite için Snapdragon 750G işareti

Samsung Galaxy Tab S7 Lite tabletin çok yakında tanıtılacağına dair yeni işaretler var. Bu cihazla ilgili bir kayda GeekBench benchmark test sonuçlarında rastlandığı belirtiliyor. Söz konusu tablet Android 11 ile çalışan bir 5G çeşidi ve Snapdragon 750G yonga set ile çalışıyor. Bu işlemci orta segmente mensup olsa da, düzgün bir 5G bağlantısı sunma konusunda yardımcı olacaktır.

Öte yandan Samsung’un Galaxy Tab A7 Lite olarak adlandırılan bir başka model üzerinde de çalıştığı belirtiliyor. Tıpkı Galaxy Tab S7 serisi gibi, Galaxy Tab A7 de geçtiğimiz aylarda çıkmıştı. Galaxy Tab S7 serisi geçtiğimiz günlerde One UI 3.1 güncellemesini almaya başladı. Bu arada Samsung, One UI 3.1 güncellemesini alacak Galaxy cihazları ile ilgili genel bir bilgilendirme de yaptı.

Galaxy Tab S7 Lite ise bütçe dostu ürünler kategorisinde yer alacak. Bu ürün Galaxy Tab S8e olarak da nitelendiriliyor. Tabletin sadece Wi-Fi, LTE veya 5G destekleriyle gelebileceği belirtiliyor. Cihaza GeekBench kayıtlarında rastlanması ise, çıkışa hazır olduğu ve şu anda genel olarak test edildiği anlamına geliyor.

GeekBench kayıtlarında SM-736B adlı bir cihaz görülüyor. Bu cihaz tek ve çok çekirdek testlerinde sırasıyla 650 ve 1694 puana ulaşıyor. Adreno 619 GPU, 2.21 GHz saat frekansı ve Android 11 diğer özellikler olarak listeleniyor.

Galaxy Tab S7 Lite’ın ne zaman tanıtılacağına dair net bir bilgi şu an için yok. Geçen yıl Galaxy Tab S6 Lite’ın mayıs ayında piyasaya çıktığını dikkate alırsak, bu yıl da S7 Lite için benzer bir hareket görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER