Teknoloji

Samsung Galaxy Tab S7 FE tablet resmiyet kazandı

samsung galaxy tab s7 fe
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzun süredir konuşulan ve farklı isimlerle gündeme gelen Samsung Galaxy Tab S7 FE tablet sonunda resmiyet kazandı. Orta segmentte konumlanan tablet, Almanya’da gözler önüne çıktı.

Samsung’un isim tercihi, şirketin akıllı telefon ve tablet serilerini yakınlaştırma isteğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. “FE” etiketi, Samsung tarafından “uygun fiyat karşılığında yüksek kalite” göstergesi olarak tanımlanıyor. Galaxy Tab S7 FE özellikleri itibarıyla Galaxy Tab S7 Plus’ın daha sade bir versiyonu gibi görünüyor.

Galaxy Tab S7 FE’nin baz modelinde 2560 x 1600 piksel çözünürlüklü 12.4 inçlik LCD ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı 60 Hz. Tabletin kalbinde Qualcomm Snapdragon 750G işlemci yer alıyor. Bu işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı eşlik ediyor.

8 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kameraya sahip tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi 10090 mAh pil sağlıyor. Bu pil 45W şarj desteğine sahip. Ancak Samsung 45W şarj adaptörünü ayrıca satacak. Bu adaptör sayesinde tabletin pili boşken 190 dakika içinde tamamen doldurulabilecek.

S Pen ile birlikte gelen tablette ön yüklü olarak sunulan Clip Studio Paint isimli bir uygulama bulunuyor. Bu uygulama altı ay boyunca ücretsiz şekilde kullanılacak. Samsung DeX desteği de sunan tablet, tartıda 608 gram çekiyor.

Galaxy Tab S7 FE, Almanya’da 649 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Tablette 5G desteğinin de bulunduğunu hatırlatmak gerekiyor. Bu konfigürasyonun 5G’si versiyonu ise 50 ila 100 avro daha ucuz bir fiyat karşılığında satılabilir. Tabletin daha yüksek RAM ve depolama alanına sahip seçenekleri de yakında gözler önüne çıkacaktır.

Samsung Galaxy Tab S7 FE için siyah ve gümüş olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor.

İLGİLİ HABERLER