Manşetler

Samsung Galaxy Tab S6 ve Galaxy Watch Active 2, Note 10’dan önce tanıtılıyor

samsung galaxy tab s6 galaxy watch active 2

Samsung Galaxy Tab S6 ve Galaxy Watch Active 2 modellerinin her ikisi de bir YouTube videosu sayesinde kısaca gösterildi. Videoda cihazların adları geçmiyor. Ancak Galaxy Watch Active 2’nin gerçekten var olduğunu ve Galaxy Tab S6’nın da arkasında, S Pen kalemin mıknatıs yardımıyla tutturulduğu bir çentik bulunduğunu öğreniyoruz.

Galaxy Watch Active 2‘nin önünde ekranın kenarlarından taşan cam katman bulunuyor. Böylelikle dokunmaya duyarlı çerçevenin kullanımı için yeteri kadar geniş bir alan bırakılacaktır. Kısa videoda saatin kalp hızı sensörü kırpışırken görünüyor. Bu da EKG yeteneğinin doğruluğuna bir işaret sayılabilir. Ne var ki, Wareable sitesinin haberine göre bu özellik 2020 yılından önce aktif olmayacak.

Samsung, tanıtım videosunda Galaxy Tab S6‘ya daha fazla süre ayırıyor. Bu cihazın çeşitli unsurlarını gösteriyor. Bunların arasında son zamanlarda dedikodusunu gördüğümüz, arkada yer alan çift kamera da bulunuyor. Smart Connector benzeri uç sayesinde tabletle bağlantı kuran ve yine ona mıknatıs kuvveti yardımıyla tutunan klavye de görülüyor. Ayrıca S Pen’in Tab S6’nın arkasına tutturulduğu görülüyor.

Doğrusunu söylemek gerekirse, tabletin arkası bir kalemin yerleştirilmesi için en uygun alan değil gibi. En son iPad Pro modelinde Apple Pencil’ın cihazın kenarına mıknatısla tutturulduğunu, bu şekilde şarj da edildiğini hatırlıyoruz. Üstelik bu şekilde Apple’ın tableti kalem tutturulduğunda bile düz zeminde gayet kararlı biçimde durabiliyor.

Videoda iki cihaz da çalışır biçimde görünmüyor. SamMobile‘ın paylaştığı birkaç yeni görsel, Tab S6’nın neye benzeyeceğini gösteriyor. O fotoğraflardaki cihazla Samsung yapımı videodaki cihazı karşılaştırdığımızda, ikisinin birbiriyle örtüştüğünü görüyoruz. Bu durumda geriye ekran içi parmak izi sensörü ve tabletin Snapdragon 855 işlemci taşıyacağı gibi dedikodular doğrulanmamış olarak kalıyor.

Videodaki ilgi çekici ayrıntılardan bir tanesi de bu yeni cihazların tanıtım tarihleri oluyor. Samsung Galaxy Tab S6, 31 Temmuz’da tanıtılacak. Galaxy Watch Active 2 ise 5 Ağustos’ta resmiyet kazanacak. Böylelikle Samsung, her iki cihazını da 7 Ağustos’ta tanıtacağı Galaxy Note 10 ve ondan daha büyük ekranlı Galaxy Note 10 Pro’dan önce tanıtmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER