Teknoloji

Galaxy Tab S6 sızıntısı iddialı özellikleri gösteriyor

samsung galaxy tab s6

Samsung, birkaç ay önce Galaxy Tab S5e‘yi tanıtmıştı. Şirketin Galaxy Tab S5’i tanıtmadan S5e’ye geçiş yapması, kimilerince tuhaf bir tercih olarak değerlendirilmişti. Güney Koreli teknoloji devinin Galaxy Tab S5’i ağustos ayında tanıtacağına dair söylentiler bir süredir ivme kazansa da, internete sızan yeni fotoğraflar farklı bir durumu işaret ediyor. Söz konusu fotoğraflar, yeni tabletin Samsung Galaxy Tab S6 ismiyle resmiyet kazanacağını gösteriyor.

SamMobile sitesi tarafından yayınlanan fotoğraflar, Galaxy Tab S6’nın önemli detaylarını da gözler önüne seriyor. Habere göre, yeni tabletle birlikte kullanıcılara kablosuz olarak şarj edilebilen S Pen de sunulacak. Fotoğraflar, S Pen’in tabletin arkasına manyetik olarak tutturulacağını gösteriyor.

91Mobiles sitesinin haberinde ise Galaxy Tab S6’nın ekrana entegre parmak izi tarayıcısına sahip ilk tablet olacağı belirtiliyor. 10.5 inçlik ekrana yerleştirilen parmak izi tarayıcısına ek olarak; Qualcomm Snapdragon 855 yonga set, 6 GB RAM, 128 veya 256 GB dahili depolama alanı ve çift arka kamera da tabletin özellikleri arasında sayılıyor.

Samsung Galaxy Tab S6 tanıtımı konusunda şimdilik ortada resmi bir işaret bulunmuyor. Ancak cihazın Wi-Fi Alliance tarafından onaylanması, duyurunun çok uzak olmadığını düşündürüyor. Akıllara gelen ilk tarih ise 7 Ağustos oluyor. Şirket bu tarihte Galaxy Note 10 için bir tanıtım etkinliği düzenleyecek. Ancak geçtiğimiz yıl Galaxy Tab S4’ü Note 9’dan bir hafta önce duyuran Samsung’un yine benzer bir hamle yapması da şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER