Manşetler

Samsung Galaxy Tab S6 tanıtıldı, kendi S Pen kalemiyle geliyor

samsung galaxy tab s6

Samsung Galaxy Tab S6 Android tabletin duyurusunu yaptı. Üst sınıf tablet hem üretkenlik odaklı işler hem de eğlence ihtiyaçları için uygun bir ürün niteliğini taşıyor. Bu açıdan Apple iPad Pro ve Microsoft Surface Pro ile yarıştığını söylemek yanlış olmayacaktır.

Galaxy Tab S6 da rakipleri gibi kalemle kullanılabiliyor. Üstelik kutudan da bir adet ekran kalemi çıkıyor. Aynı zamanda ayrı olarak satılan klavyeli kılıf ile birlikte bir dizüstü bilgisayara dönüştürülebiliyor.

6 Eylül tarihinden itibaren yurt dışında satışa sunulacak Tab S6’nın 128 GB dahili hafıza ve 6 GB RAM gibi özelliklere sahip versiyonunun fiyatı 649 dolar olarak belirlendi. 256 GB kapasite ve 8 GB RAM’li versiyonun fiyatı da 729 dolar olacak. Samsung, Tab S6’nın LTE versiyonunu da yıl sonuna kadar çıkaracak.

Galaxy Tab S6, Samsung’un mevcut Android ürün yelpazesinde en tepeye oturuyor. Tablet ürünleri arasında giriş seviyesi Galaxy Tab A ve bu yılın başında duyurulan orta segment Galaxy Tab S5e bulunuyor. Bu arada şirketin, Windows 10 ile çalışan ayrı bir tablet serisi de bulunuyor.

Tab S6’nın 10.5 inç OLED ekranı 16:10 görüntü oranına ve 2560 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip. Bu açıdan Tab S4 modeline benziyor. Samsung, ekran çerçevesini daha da incelterek tabletin kapladığı alanı küçültüyor. Öte yandan yüz tanıma ile giriş yerine ekrana yerleştirilmiş optik parmak izi tarayıcısını kullanıyor.

Samsung, tabletin kalınlığını 5.7 milimetreye, ağırlığını ise 420 grama düşürerek büyük iş başarmış. Kenarlara yerleştirilmiş dört adet hoparlör bulunuyor. Her bir kısa kenarda ikişer hoparlör mevcut. Tab S6’nın içinde Snapdragon 855 işlemci var. 7040 mAh kapasiteli pil ise 15 saate varan çalışma imkanı sunuyor.

S Pen için sıra dışı taşıma ve şarj yeri

Arkada ise Tab S6’nın iki adet kamera taşıdığını görüyoruz. Bunlardan bir tanesi standart lens iken diğeri de 123 derecelik geniş açılı lens oluyor. Arkadaki en ilginç ayrıntı ise ekran kalemi için ayrılan yer. Arkada bulunan manyetik şerit S Pen kapasitif ekran kaleminin tablete tutturulmasını sağlıyor. iPad Pro ve Apple Pencil gibi, S Pen de S6’ya tutturulduğunda şarj ediliyor. Aynı zamanda ekranda da tablet tutturulduğunda şarjın başladığını gösteren bir bildirim görülüyor.

Samsung, isteğe bağlı olarak sunduğu klavyeli veya klasör kılıflar da arkada, kalem için bir boşluk barındırıyor. Böylelikle kalem için de iyi bir koruma sağlanıyor.

S Pen kapasitif ekran kaleminin Galaxy Note 9 ile birlikte tanıştığımız S Pen’deki gibi uzaktan kumanda özellikleri var. Aynı zamanda PowerPoint sunumlarında sayfa geçişi yapma veya kamerayı uzaktan tetikleme gibi imkanlar mevcut. Ayrıca medya dosyaları içinde gezinti ve diğer işlevleri kalemi tutarken gerçekleştirmeyi sağlayan hareketler de bulunuyor. Bu hareketlerin gelecek hafta tanıtılacak Galaxy Note 10 modelinde de bulunacağını tahmin ediyoruz.

Bu arada Samsung, klavye aksesuarını da güncelleyerek küçük bir izleme dörtgeni ekledi. 179 dolarlık yurt dışı fiyatına sahip olan bu aksesuar Tab S6’ya, yan tarafında yer alan bir dizi pin sayesinde bağlanıyor. Arka kapağından ayrılabiliyor, burası tableti yukarıda tutan bir ayak görevi de görüyor.

Yazılım tarafına baktığımızda ise, Tab S6’nın Android 9 Pie ile çalıştığını görüyoruz. Üstünde ise Samsung’un OneUI kullanıcı arayüzünün 1.5 numaralı versiyonu var. Samsung’un DeX arayüzünü destekliyor, böylelikle tableti klavye ile kullanırken biraz daha masaüstü tadında bir deneyim sunuluyor. Yeni klavye aygıtında DeX’i hızlıca açmayı sağlayan bir fonksiyon tuşu da var. Ayrıca DeX çıkışı Tab S6’nın USB-C portu aracılığıyla harici ekrana da aktarılabiliyor.

Boyutları ve özellikleri bakımından Tab S6, iPad Pro’dan daha çok Apple’ın en son iPad Air tabletine yakın gibi görünüyor. iPad Air’ın yurt dışı başlangıç fiyatı daha düşük. Galaxy Tab S6’nın nasıl bir performans göstereceğini tablet eylül ayında piyasaya çıktıktan sonra göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER